Kaijan tilanne keskiviikkona 18.7.2018

Olen tässä elämäni vuoristorataa elellyt: kummallista miten koululääketieteen rajoittuneisuus – vaikka ihan hyvin on ollut tiedossani jo vuosia – pääsi aiheuttamaan ajoittaisen uskonpuutteen Kaijan kuntoutumisesta.

Kaijan oman lääkärin lomalta paluu ei muuttanut itse konseptia mitenkään mutta hänen kanssaan on kommunikointi paljon helpompaa kuin ylilääkärin. Silti kieriskelin muutaman yön hikisissä lakanoissani ja suunnittelin vastatoimia, valituskampanjaa, kansanliikettä, kapinaa. Muutaman yön jälkeen tuli sitten onneksi kirkas hetki, kun tajusin kieriskeleväni märkien lakanoiden lisäksi loukkaantumisen ja koston vihamaailmassa; negatiivisten tunteiden syövereissä. 

Turha minun – tai kenenkään muunkaan – on tapella koululääketiedettä vastaan. Ei instituution ajattelua saa muuttumaan vaikka päällään seisoisi. Tuhlasin siinä vain suotta rajallisia voimiani. Opettelin Kaijan mallin mukaan tietoisesti vaihtamaan näkökulmaa. Ja yhtäkkiä maailma taas valkeni! Yritin nähdä sen hyvän mikä on järjestelmän kautta saatavissa ja keskityin vaikuttamaan niihin asioihin, jotka ovat vallassani. 

Löysin Kaijalle terapian joka vastaa täysin meidän ajatusmaailmaamme https://www.terapiaperhonen.com/ . Erityisesti miellyttää heidän toimintansa taustalla oleva Vasa Concept https://www.terapiaperhonen.com/vasa-concept/.

Tällä hetkellä Kaija on vielä Mäntyharjun lähikuntoutusyksikössä. Viime viikon perjantaina hän sai (koululääketieteeltä, hehheh!) jälleen botuliinipistokset halvaantuneisiiin ja jäykisteleviin vasemmanpuoleisiin raajoihinsa. Pistosten vaikutus alkaa olla parhaimmillaan kuun vaihteessa, joten maanantaina 30.7. Kaija siirtyy taas Kyyhkylään pariksi viikoksi fysioterapian intensiivijaksolle.

Elokuun puolivälin aikoihin Kaija sitten muuttaa palveluasuntoon Mikkeliin, luultavasti Invalidisäätiön Validia-taloon, jossa terapiaperhoset käyvät häntä kuntouttamassa. 

Tästä reilun viikon päästä on Kaijan Ateljee Valossa kurssitapahtuma. Päivi Kaskimäki pitää Kuunkierron aurinkokalenterikurssin, jota suunnitteli yhdessä Kaijan kanssa. 

http://www.paivikaskimaki.com/maya/wp-content/uploads/2017/03/kuu-aurinko-kurssi-2018-1.pdf

Kotikatsomon hämmästykseksi Kaijakin lupautui pistäytymään kurssilla! (Ei ole vahinko, kysyin sitä Kaijalta kolme kertaa eri päivinä ja vastaus oli aina sama: ”Voin minä tulla!”) Mikä hänen roolinsa siellä on, ei ole tietoa minulla eikä luultavasti kellään muullakaan, mutta näillä näkymin hän on siellä paikalla ja tavattavissa. Viimeinen kurssille ilmoittautumispäivä näkyy olevan 19.7. mutta eiköhän Päivi tuosta hätätilassa pari päivää jousta!

Näkemisiin?

Juuso

PS. Kiitos hurjasti rohkaisevista, kokemusperäisistä kommenteistanne. Ne auttavat pitämään uskon voimissaan!

24 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne keskiviikkona 18.7.2018”

  1. Ihana lukea kuulumisia. Kiitos Juuso, että kirjoitat. Usein, usein olette mielessäni ja Kaija niin lähellä sydäntäni. Niin tekee mieli teitä kumpaakin halata! Halausterveisin siis, Rina

    Tykkää

  2. Kiitos Juuso väliaikatiedotuksesta!
    Usein nousette mieleen ❤

    Sitkeyttä ja rakkautta ja valoa tarvitaan!
    Hienoa, että Pekka ja Fight Back ja Vasa Concept tullut esiin monessa kommentissa. Terapiaperhosteluja siis jatkoon teille 😍

    Tykkää

  3. En tunne Kaijaa, en ole häntä myöskään koskaan tavannut, mutta olen tiennyt vuosia hänen tekemästään taiteesta. Sydämestäni toivon Kaijalle toipumista. Vaikka lääkärit eivät siihen uskokaan, aina voi toivoa. Vaikea on kenenkään tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Siinun sanoistasi tässä blogissa, Juuso, huokuu rakkaus Kaijaa kohtaan ja ei se näkyisi, ellei Kaijalla olisi samanlaisia tunteita sinua kohtaan. Te heijastatte rakkautta toisiinne ja ulospäin maailmaan, sekin voi saada ihmeitä aikaan.

    Isoäitini kuntoutti itsensä aikoinaan aivoinfarktista, jolle lääkärit eivät antaneet minkäänlaista toivoa, kuntoutuspaikastaankin hän taisteli itse ja ilmoitti tiukasti, että jos joku, niin se on hän itse, joka päättää, että kuntoutus ei toimi ja nyt hän on päättänyt, että kuntoutusta kokeillaan, olipa lääkäri mitä mieltä tahansa. Lääkäri ei uskaltanut sanoa vastaan tuolle liian itsetietoiselle naiselle ja määräsi kuntoutusta sillä ehdolla, että jos edistymistä ei tapahdu, lisää kuntoutusta ei myönnetä. Isoäitini hyväksyi sen diilin. Hänen esimerkkinsä kautta oivalsin, että vaikka miten kehittynyttä koululääketiede onkin, niin heilläkin paras arvio pohjautuu tilastolliseen keskiarvoon: lääkärien tulisi nöyrästi kuunnella potilaan omaa tahtoa, potilas kyllä monesti tietää itse missä kohti tilastoja hän on olemassa. Onneksi te olette löytäneet hyvät tyypit kuntoutusavuksi, tuo tie kannattaa käydä loppuun asti eikä luopua toivosta.

    Sillä perhonenhan sinä olet, Kaija, nyt vain on toinen puoli kehostasi kotelossa, ja mitä kaunista sieltä sitten kuoriutuukaan…

    Kaijalle iso rutistus onnea ja jaksamista ja kiitos niin menneistä kauniista kuvista, joita olen saanut nauttia netin kautta, kuin tulevistakin. Siunausta rankalle taipaleellesi, Kaija. .

    Tykkää

  4. Hienoja uutisia.
    Kokonaisuus, tämäkin viestisi. Väriä voi viskoa kankaalle, siihenhän ei tarvitse edes sivellintä. Ottaa vaan maalisankosta kiinni ja läiskis. Sen jälkeen asettua aloilleen, rauhaan ja harmoniaan; maalata siveltimen kärjellä perhosia. Herkkyys on hieno voimavara.
    Yksisarvisten energiaa osaksenne. Teistä pidetään hyvää huolta.

    Tykkää

  5. Kuulen paljon rakkautta ja luottamusta kirjoituksessasi Juuso. Ja uskon, että se jos mikä kantaa ja rakentaa uutta. Koululääketieteellä on omat uskomuksensa ja toki osa niistä tärkeitä ja hyviä. Muualta voi saada sitten lisäapuja.
    Harmi etten pääse mukaan 26.7 ihanaan ateljee Valoon, jossa oleminen on jo parantavaa. Ikävä on Kaijaa ja lähetän hirmuisesti rakkautta teille kaikille, mutta erityisesti Kaijalle ❤

    Tykkää

  6. Heippa Juuso ja Kaija myös!

    Ensiksikin on mahtavaa, että kirjoitat ja kerrot kuulumisia teidän elämästä, joka just nyt on Kaijan kuntoutumisen tahtiin kulkevaa, sehän on selvä. Toiseksi on ihan huippua, että asenteesi ja taatusti myös Kaijan asenne ovat säilyneet samoina kuin aina ennenkin: periksi ei anneta, loppuun saakka taistellaan oikean asian puolesta eikä tuleen jäädä makaamaan. Lopputulos tulee olemaan paras mahdollinen, siitä ei ole pienintäkään epäilystä! Pekka Hyysalon kuntoutuminen Fight Back -juttuineen antaa toivottavasti teidän lisäksenne monille muillekin toivoa paljon odotettua paremmasta kuntoutumisesta ja kertoo, että koskaan ei tosiaankaan kannata antaa periksi, vaan kaikki kivet on käännettävä ja katsottava.
    Paljon tsemppienergiaa ja voimaa kaikkeen tekemiseen kuntoutumisen lisäksi – lähetän voimia parhaani mukaan!

    t. Nuppulinnan Tiina 🙂

    Tykkää

    1. Kaikenlaisia harjoituksia voi tehdä yhdessä, jos halvaantunut ei yksin saa aikaisiksi harjoitella. Yhdessä voi harjoitella fysioterapeutin antamien ohjeiden mukaan. Paljon harjoittelua! Energiaa ei kannata tuhlata kiukkuun, koska siitä ei ole mitään hyötyä, sillä mikään ei kuitenkaan muutu. Ihmiset eivät ymmärrä sairauksista mitään ennen kuin itse ovat sairaana. Kannattaa kysellä ja lukea kirjoja, joissa halvaantuneiden omaiset kertovat kokemuksiaan. Surkuttelu ei auta, on vaan toimittava ja katsottava mihin se riittää. Vertaistukiryhmät voivat olla hyviä tuuletuspaikkoja. Ehkä KELAn kautta voi anoa kuntoutusjaksoille. Hyviä muistoja jäi Kyyhkylästä, Kuopion Neuronista ja Punkaharjun Kruunupuistosta. Suomen kuntoutustarjontaan kannattaa tutustua, ja mahdollisuuksien mukaan osallistua. Esim. Kruunupuistoon ainakin aikoinaan saattoi mennä yhdessä. Kunnallinen kuntoutus on niin niukkaa, ettei sillä kuntoudu kuin erittäin hyväkuntoiset. Halvaus opetti: rahalla ei saa kaikkea, mutta sillä voi saada kuntoutusta ja saada jopa kävelykykyä! Mutta kaikki edistyminen oli se mitä hyvänsä on kannattavaa. On huippua, jos pystyy itse siirtymään pyörätuolista vuoteeseen ja vuoteesta pyörätuoliin. Joskus on hyvä olla vain läsnä, ja sekin on tärkeää. Voimia!

      Tykkää

  7. Hienoa, oikea ratkaisu vapauttaa energiaa oikeaan suuntaan. Sydämenviisaita olette koko perhe. Olkoon rakkauden voima kanssanne.

    Tykkää

  8. Hei,
    Kaija on ensimmäinen opettajani. Ihan erilainen kuin kukaan muu kokeitani arvostellut.
    Kympin tyttö jolle oli kirjoitettu paljon klo.8.00-16.00 elämää suurempi rooli.

    Sen perusteella mitä olette julkisuudessa elämästänne jakaneet, rohkenen sanoa ettei tasapaksu ja stabiili ole koskaan ollut teitä varten. Suuria muutoksia ja vahvoja tunteita on matkanne varrelle mahtunut. Ihan kamalaa, täysin hihhulia ja mielettömän ihanaa. Elämää.

    Myös tässä vaiheessa on hyvä muistaa että elämä muuttaa muotoaan. Niin kuin aina.
    Pelko, viha ja itsesääli ovat inhimillisiä tunteita joissa täytyy toisinaan rypeä ymmärtääkseen ettei siihen kuoppaan kannata jäädä. Elämä on paljon kivempaa kun keskittyy positiivisiin juttuihin. Kaikkea hyvää sinulle Juuso. Et ole yksin.

    Tykkää

  9. Hyvältä kuulostaa terapiaperhos-suunnitelmat, parasta Kaijalle! Pekka Hyysalon kanssa he vielä luennoivat yhdessä sisun voimasta❤Voimia ja Auringonpaistetta sinne!

    Tykkää

  10. Kaijalle paranemisenergiaa, sinulle voimia. Jokainen askel on eteenpäin. Pienikin edistyminen on merkki paranemisesta. Kaija ja sinä olette ajatuksissamme. Leena-mummilta terkkuja Korpijärven rannalta!

    Tykkää

  11. Hienoa, että olette löytäneet Kaijalle sopivan kuntoutustiimin. Koululääketieteen resurssit ovat vain kuntoutusten osalta semmoiset, että kun tietty aika tulee heidän mielestään täynnä eikä kuntoutuva henkilö ole lääkäreiden mielestä kuntoutunut kuntoutuksessaolo aikaan nähden riittävästi niin lääkärin lausunto on sen mukainen. Heillä on siellä jonossa kuntoutukseen odottavia henkilöitä pilvin pimein joten joutuvat sen takia ohjaamaan potilaita eteenpäin kun se aika on täynnä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettei Kaija voisi kuntoutua. Oma äitini laitettiin vuonna 2005 saattohoitoon Kotkankeskussairaalasta kun syöpä oli löytynyt vatsasta, niin lääkärit nosti kädetpystyyn ja sanoivat, ettei mitään olisi tehtävissä. Isä haki sitten äitini pois sieltä saattokodista kotiin ja äiti rupesi juomaan joka päivä ternimaitoa jota sai naapurin maitotilalta. Äiti pakasti maitoa pieniin pulloihin ja joi aina lasillisen jokapäivä. Äiti oli ihan pyörätuolissa eikä jalat toimineet, syöpähoitojen jälkeen muutenkin huonossa kunnossa. Ternimaitokuurin jälkeen syöpä hävisi kokonaan ja elämä palautui normaaliksi. Äitini on hengissä vielä tänäkin päivänä.

    Tykkää

  12. Ajattelinkin että tänään tulisi päivitys kun Kaija oli niin voimakkaasti mielessäni eilen. Uskoa, toivoa ja rakkautta teille – polku vie koko ajan eteenpäin.💜

    Tykkää

  13. Hyvä hyvä! Oikea asenne. Ja ihan mhtava, että Kaija tulee myös kurssille. Itse en pääse sinne, mutta toivottavasti kuulemme siitäkin kauttasi. Tuo on niin totta, että näkemyksen muutos vie monesti eteenpäin ihan eri lailla. Tsemppiä teille kaikille! Hengessä ollaan mukana ja yhtä. Terkkuja helle-Lapista! Pirjo ja Iisakki

    Tykkää

  14. Kiitos Juuso päivityksestä!

    Ehkä joskus koululääketiedekin alkaa ymmärtää, miten iso resurssi hukataan, kun ihmisen henkistä kapasiteettia ei huomioida ollenkaan…

    Ihanaa, että jaksat taistella Kaijan puolesta ja rinnalla! Korkeinta Puhtainta Valoa ja Rakkautta koko perheellenne!

    Liked by 1 henkilö

  15. Hyvä Juuso ja Kaija! Hienoa että löytyi hyvä kuntoutusmuoto ja että ette anna periksi! Ihminen on aika ihmeellinen olento, ei mikään tilastojen keskiarvo. Kaikki on mahdollista.

    Tykkää

  16. Ajatuksin kanssanne. Luen parhaillaan Kaijan Äiti kirjaa ja huokailen teille kestävyyttä, voimia ja rakkautta tuleviin tilanteisiinne. Hyvää helteistä kesää.
    Leena

    Tykkää

  17. Tervehdys!

    Tuli tunne, että teen tänne pienen tekstin. Rehellisesti.

    Totta, että suomessa vaihtoehtoiset hoidot laahaavat muuta maailmaa jäljessä. Kuka tietää miksi?! Koska yhdessä lääketieteen kanssa ihmistä uskallettaisiin katsoa kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

    Ehkä syynä on pelko, kateus, name it.

    Itse oon niin tottunut kuorojoukkoon joka huutelee perättömiä, vaikka kaikki asiakkaani ovat saaneet suuren avun kauttani.

    Kaija itse koki raumalla ollessamme kanssani ison asian. Yhden mutta erittäin tärkeän.

    Osa tässä kaikessa on vanhaa karmaa, osa siirtymää, osa vaihtoehtoja, joita joko luottaa käyttää jos aito vaisto niin kutsuu. Monen asioiden iso summa.

    Sielunenergia pystyy auttamaan, ja parantamaan ihmisen huikealla tavalla. Koin sen varsinkin viime talvena, kun kaukoleikkasin nuoren futaajan polven. Kävelee komeesti nyt.
    Samaten olen saanut pelastaa moniakin ihmisiä, eri tavoin kaikki.

    Sain sielunenergialähteen käsiini ja omaan kehooni kiinni vuonna 2016. Sitä teen työkseni nyt. Kanavoin puhdasta ja kaunista valoa niille, jotka sitä haluavat. Mitään estettä tälle ei ole.

    Uskonkin, että juuri Kaijalla on edessään ihanaa, valoisaa ja kaunista tulevaisuutta teidän kaikkien kanssa, kunhan osaset loksahtavat kohdilleen oikeana hetkenä!

    Kyllä asiat järjestyvät. Koska niin on tarkoitettu.

    Kaikkea hyvää ja voimaa helteiseen heinäkuuhun
    T. Mia K

    Tykkää

  18. Ilua ja Valua (illoo ja valloo) jokkaisee hetkee, nii teijä yhteisii, ku myös molempien ommii hetkiine Kaija ja Juuso ✨💛✨

    Terapiaperhoste kevveyttä, henkäykse hienua lentua lempiiää ja puhasta parantavvaa Rakkautta korkeimmaks parraaks ✨🙏🏼✨

    Kiitos jällee Juuso, ko piät meijät kartalla Kaijan voinnista ja mik’on tilanne millonki! Täältä lähetän mahottoman palijo enerkiiaa ja voimia! Olet sinnäi sisu-mies!

    Tykkää

  19. Hei Kaija ja Juuso, hienoa ,että ryhdytte Vasa kuntoutukseen ja että se mahdollisuus tuli. Pekka Hyysalo on ainakin sen hyväksi todennut ja moni muukin. Kesä on kaunis …toivon sen antavan teille voimaa ja uskoa uusiin haasteisiin. Hyvää jatkoa 💕 terv. Tiina Mikkola

    Lähetetty Samsung Mobilesta. 

    Tykkää

Jätä kommentti