Kirjat

 

 

Pieni Kirja naisesta (MYFILM 2018)

Lue lisää ja tilaa kirja: Ilmestyy-helmikuussa-2018

Taiteilija ja sielunmaalari Kaija Juurikkala loihti ja kirjoitti noitien mestauspaikalla 33 sielunkuvaa ja tekstiä. Mikä naisessa on vaarallista?

Viime elokuussa pääsin osalliseksi historiallisen tunkion kääntämisestä. Sain kutsun tulla maalaamaan sielunkuvia noitien mestauspaikalle. Viimeksi se oli ollut kaatopaikka. 1600-luvulla sinne tungettiin vaarallinen naisenergia, 2000-luvulla yltäkylläisyyden jätteet. Otin kutsun vastaan. Tartuin talikkoon.

Kotoa lähtiessä otin omasta järvestä vettä, sillä se on Pieni Pyhävesi. Pyhällä vedellä kastelin paperit ja pesin siveltimet. Maalatessani en ajatellut mitään. Minulla oli sielunkuvia tilanneiden nimilista. Katsoin sitä ja annoin siveltimen kulkea, värien levitä. Olin puhdas tietoisuuden missioista, en pohdiskellut tarinoita, en lietsonut draamaa, en etsinyt selityksiä enkä puhdistuksia. Minä vain maalasin. Olin työkalu aikojen saatossa, tein näkyväksi.

Laitoin kuvat kosteina toistensa päälle, toisiinsa kiinni, koskettamaan toisiaan. Koin niiden liittyvän yhteen, muodostavan jotain. Tämän, jota pidät käsissäsi.

Kuka olen (MYFILM 2017)

Olen tasapainoton. Jollain tavalla pidän siitä. Siihen kätkeytyvästä liikkeestä.

Kuka olen on raikas yhdistelmä henkisiä oivalluksia sekä rehellistä ja humoristista kuvausta taiteilija Kaija Juurikkalan arjesta. Samalla teos on herkkä portti ihmisen inhimillisyyden rajapinnalle, jonka äärellä nauru ja itku asettuvat lähekkäin toisiaan. Kirja tarjoaa lukijalle monia ovia astua sisimpäänsä. Se antaa luvan harhailla ja rohkaisee jokaista kunnioittamaan omia askeleitaan.

Olen taiteilija. Voin vetää viivan ja sanoa, että siinä on maljakko, hirvi tai kärpänen.

Sielun värityskirja (MYFILM 2016)

Taiteilija Kaija Juurikkala on maalannut sielun muotokuvia vuodesta 2011 alkaen ja toimii kirjojensa kautta henkisenä oppaana. Hänen kahdeksas teoksensa kutsuu mukaan matkalle, jossa lukija muuttuu kirjan toiseksi tekijäksi. Kyse ei ole vain mieltä rauhoittavasta värittämisestä, vaan läpi kehon kulkevasta värähtelystä.
 
”Sielun värityskirja herättelee sisäisen kirkkautesi. Se on valopolku, jota kulkemalla puhdistat kehosi ja voimaannutat aurasi säteilyn. Kuvissani toistuvat aiheet ilmentävät meitä jokaista, kuten jumalatar, erakko, nunna ja tietäjä. Me olemme ihmeellisellä tavalla yhtä. Rakastan vuorovaikutusta, joka synnyttää virtauksen ihmisten välille. Siksi jätin kirjasta parhaan osan sinulle, sytytä se väreihin. Voimaannuta se, jonka itsessäsi olet laiminlyönyt. Kuuntele sitä, jolla on ajankohtaista asiaa. Herkisty sille, johon voit tukeutua. Syvenny siihen, jonka olet työntänyt piiloon. Ota kynä käteesi ja nauti. Löytöretki alkaa!”
 
Sielu ei nuku (LIKE 2015)
 
Kaija Juurikkala kärsi pitkään unettomuudesta, kunnes oppi lepäämään öisin ilman että nukkuisi sikeästi. Kirjassaan hän auttaa muita unettomuudesta kärsiviä löytämään keinot viettää yöt niin, että aamulla voi nousta sängystä levänneenä ja energisenä.
 
Yö on portti alitajuntaan. Silloin ihminen on lähimpänä sellaisia henkisiä kykyjään, joita ei valveaikaan käytä aktiivisesti. Sielu ei nuku rohkaisee tutkimaan näitä alueita: Miten mieleni ohjaa minua tietämättäni? Miten voin tulkita ja houkutella esiin alitajunnan lähettämiä viestejä? Miten erotan intuition ja mielijohteen?
 
”Rakastan öitä. Joskus nukun niin kuin ihmisen kuulunee nukkua mutta miten yhä harvemmat ilmeisesti nukkuvat. Nukahdan illalla ja herään aamulla. Silloin säikähdän. – Oh, meni yö hukkaan!”
 
Äitikirja (LIKE 2014)
 
Nuori äiti, yksinhuoltajaäiti, uusperheäiti, suurperheäiti, sijaisäiti, kotiäiti, uraäiti, lapset ovat lentäneet pesästä -äiti, vanha äiti, ammattiäiti, isoäiti. Kirjailija Kaija Juurikkala on kokenut monivaiheisen elämänsä aikana monta äidin roolia. Intuition voima on tukenut kasvua äidiksi ja naiseksi: ”Kissoista sanotaan, että niillä on yhdeksän henkeä. Minussa on yksitoista äidin henkeä.” Herkkävaistoisesti kirjoitettu teos kutsuu lukijan pohtimaan omia roolejaan uudella tavalla.
 
Askeleita (LIKE 2012)
 
Elämäntarkoituksensa oivaltanut opettaja tarjoaa eväitä oman polkunsa etsijälle ja johdattaa satuun, jolla ei ole loppua. Askeleita on jatkoa elokuvaohjaaja Kaija Juurikkalan suositulle Varjojen taika -teokselle. Se kertoo Kaijan seuraavasta askeleesta, siitä, kuinka oppilaasta tuli opettaja. Hän kutsui kymmenen ihmistä tutustumaan intuitioon ja väittää, että kuudennen aistin voi halutessaan avata kuka tahansa. Myös sinä.
 
Varjojen taika (LIKE 2011)
 
Avoimuudellaan lumoava kertomus lahjasta nähdä tuonpuoleiseen maailmaan. Kaija Juurikkala pelkäsi yötä olleessaan lapsi. Se toi tullessaan toistuvat painajaiset lattian alla kuhisevista käärmeistä. Myöhemmällä iällä hän kuunteli koputuksia ja napsahduksia, joita muut eivät kuulleet. Hän epäili olevansa tulossa hulluksi. Sitten, eräänä yönä, hän kysyi koputtelijalta, kuka tämä on. Vastaus tuli pieneltä tytöltä, joka halusi kertoa kokeneensa väkivaltaisen kuoleman. Kaija ymmärsi, että hänellä on lahja.
 
Sielun muotokuvia II – Hengen soturi (MYFILM 2012)
 
Kaija Juurikkalan intuitiivisesti syntyneet tekstit ja voimalliset maalaukset opastavat näkemään lumon, leikin, valon ja varjon jokaisessa hetkessä. Väkevät kuvat ja innoittavat sanat raottavat elämän illuusion verhoa. Juurikkala ammentaa syvän viisauden lähteestä. Sen äärellä salaisuudet aukeavat, hiljaisuus täyttyy tiedosta, joka jo tiedämme, mutta olemme unohtaneet. Sielun hehkeä ilo, sydämen ehdottomuus ja ymmärryksen lempeä valo ovat kaikki tässä, juuri nyt. Hengen soturi on sielunpari vuonna 2011 ilmestyneelle teokselle Sielun muotokuvia.
 
Sielun muotokuvia (MYFILM 2011)
 
Elokuvaohjaaja, kirjailija ja kuvataiteilija Kaija Juurikkala (s.1959) löysi kesällä 2010 ainutkertaisen työtavan, jonka tuloksena syntyy sielun muotokuvia. Maalatessaan Juurikkala antautuu flow-tilaan, jossa hän ylittää normaalin tajunnan rajat. Hän kommunikoi näkymättömän maailman kanssa, kertoen mallilleen tarinoita tämän aiemmista elämistä ja niiden vaikutuksesta nykyhetkeen.
 
”Koen olevani pioneeri, kahlaan umpihangessa luoden uutta ilmaisua. Minulla ei ole esikuvaa. Löysin timantin vuosien hionnan tuloksena. Eräänä päivänä kaikki osaamiseni tiivistyi yhteen hetkeen. En voinut muuta kuin sanoa kiitos!”
 
Aada ja pimeyden lapset (WSOY 2007)
 
Jännittävä saturomaani tytöstä, joka lopetti puhumisen. Aada ei ole sanonut sanaakaan kaksoissiskonsa kuoleman jälkeen, joten hänen perheensä lähtee hakemaan apua terapialeirille vanhaan kartanoon. Petterillä, vilkkaalla ja suorasanaisella pojalla, taas on päinvastaiset syyt leirille tuloonsa. Luokkaan saapuu myös Helmi-niminen tyttö, mutta miksi vain Aada ja Petteri pystyvät näkemään hänet? Leirin opettaja, kuuluisa Rothovius, ei ainakaan ole mikään tavallinen tylsä opettaja, ei tosiaankaan. Aada ja pimeyden lapset vie seikkailulle maailmaan, joka on yhtä aikaa sekä henkien että elävien. Se on myös kaunis kertomus luottamuksesta ja sen parantavasta voimasta; siitä, kuinka ihmiset voivat imeä toistensa voimat niin halutessaan, mutta myös antaa toisille omastaan.
 
Tilaa kirjoja täältä!