Kaijan tilanne maanantaina 20.8.2018

Nyt Kaija on asunut viikon ”omillaan”, ihan omassa vuokrayksiössään Mikkelin Validia-talossa. Tämä Invalidiliiton palvelutalo on yllättänyt minut positiivisesti: henkilökuntaa on reilusti ja se on reilua. Näyttävät viihtyvän töissään, ovat ystävällisiä ja avuliaita. Ja Kaija on edelleen Kaija; huumorintajuinen, hyväntuulinen ja aurinkoinen, mutta tarvitsee kuitenkin ympärivuorokautista apua vuoteesta nousuun, vessakäynteihin, paikasta toiseen siirtymiseen jne. Toistaiseksi kaikki on kuitenkin hoitunut moitteettomasti, ja Kaijan kuntoutuminen etenee pienenpienin askelin oikeaan suuntaan. Pitää vain toivoa ja uskoa (vaikka se välillä pirun vaikeaa onkin), että jossain varastossa noita pieniä askeleita olisi ehkä miljoonan verran.

Kela on myöntänyt Kaijalle toiminta-, fysio- ja puheterapian ja lisäksi Kyyhkylän lääkäri kirjoittti lähetteen musiikkiterapiaan. Yhteensä näistä tulee yhdestä kahteen terapiasessiota jokaiselle arkipäivälle, joten siinä kyllä on Kaijalla sisältöä elämässään. Saa nähdä miten hyvin jaksaa.

Terapioiden järjestäminen ja aikatauluttaminen on meneillään, ja tavoitteena on, että säännöllinen päiväohjelma saataisiin pyörimään syyskuun alkupuolella, sen jälkeen kun tulemme Kaijan kanssa Vasa Conceptin Savonlinnan-leiriltä. 

Kaijaa voi vapaasti käydä moikkaamassa. Toistaiseksi – kun päiväohjelma ei vielä ole säännöllinen – suosittelen kuitenkin ottamaan yhteyttä minuun puhelimella tai sähköpostilla päällekkäisyyksien välttämiseksi. Kun Kaijan päivärytmi on vakiintunut, pistän sen tänne näkyviin.

Kaijalla roikkuu päivisin kaulassaan kauko-ohjain, jolla hän voi sähköisesti avata asuntonsa ulko-oven. Sen käytössä on ollut harjoittelemista. Kaija jotenkin säikähtää ovikellon kilahdusta eikä varsinkaan ihan alussa ollut muistaa mitä ovikellon soidessa pitää tehdä. Sitä on tässä jokunen päivä nyt harjoiteltu, ja eilen hän päästi minut sisään jo toisen rimpautukseni jälkeen! Onhan mulla toki avain taskussani, mutta eilen oli ensimmäinen kerta kun en sitä tarvinnut.

Energia-, voima- ja muut lähetykset siis uuteen osoitteeseen: Kiiskinmäenkatu 4 as. 24, 50130 Mikkeli. 

Kiitos!

Juuso

25 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne maanantaina 20.8.2018”

 1. Kiitos Juuso kuulumisistanne💚
  Toivon teille kaikille voimia ja uskoa kuntoutukseen. Lämpimät terveiset Kaijalle !

  Tykkää

 2. Kiitos, että jaksat päivittää Kaijan kuulumisia! ❤ Hurjasti tsemppiä ja voimia teille kaikille! 💖💖💖

  Tykkää

 3. Hienoja uutisia! Myös minulla on vahva mielikuva Kaijasta kertomassa tästä kokemuksesta. Mielessä usein. Voimia teille kaikille ja todellakin niitä toiveita universumiin. Energia seuraa ajatusta.

  Tykkää

 4. Äidilläni oli vakava aivoverenvuoto yli 10 vuotta sitten, hänen ollessa alle 60-vuotias. Syöminen, istuminen, koko eläminen piti opetella uudestaan. Puhekyky meni 70-prosenttisesti, mutta ihan selkeää kuntoutumista tapahtuu vielä joka vuosi!

  Voimia siis arkeen ja iloa pienistä askelista joita varmasti tulee koko ajan lisää!

  Tykkää

 5. Kaikkea hyvää Kaijalle.Rakkaan ja läheisen ihmisen isä myös Validialla ja saanut hyvää hoitoa ja kuntoutusta siellä.

  Tykkää

 6. Ihania uutisia. On tarkeää, mitä ja ketä on ympärillä, ja millaisin energioin. Toivon, että kaikki sujuu yli odotusten. Sydänketjut kulkekoon.

  Tykkää

 7. Ihana lukea näitä Kaijan kuulumisia! Voimia, uskoa ja kärsivällisyyttä edelleen teille kaikille💚

  Tykkää

 8. Kiitos kuulumisista!

  Olen varma, että Kaija nousee tuhkasta kuin Fenix-lintu, upeampana kuin koskaan! Ja kertoo meille ihmeellisen tarinan uskomattoman raskaasta matkastaan.

  Voimia ja rakkautta Kaijalle ja kaikille hänen tukijoilleen, etenkin sinulle Juuso, pysy lujana uskossasi 🙂

  Tykkää

 9. Lähes päivittäin ovat ajatukseni Kaijan ja teidän koko perheen elämässä. Muistelen Kaijaa ja monia ihania yhteisiä tuokioita. Ilolla luin Juuso, päivityksesi Kaijan nyky tilanteesta.
  Edistymistä siis tapahtuu kaiken aikaa, pienin askelin. Eikä voi tietää, koska tulee jopa suuri harppaus välillä. Hienoa, että Kaijalla on oma asunto ja yksityisyyttä. Ympäristöllä on iso vaikutus edelleen kuntoutumiseen.
  Voimia, sitkeyttä, kärsivällisyyttä vielä tarvitsette koko perhe. Tätä kaikkea teille toivon!

  Tykkää

 10. Mukava on lukea Kaijan voinnista. Toivotaan että kuntoutuminen etenee Kaijalle sopivaan tahtiin.

  Kaikkea Hyvää Kaijalle ja teille läheisille !

  Tykkää

 11. Kiitos Juuso päivityksestä!
  Olette useasti ajatuksissa.
  Paljon voimia!
  Paljon uskoa!
  Ihmeitä tapahtuu!
  Terveisiä Kaijalle💛
  Markku ja Emma ja tytöt

  Tykkää

 12. Minäkin näin Kaijasta unta tässä joku yö ja siitä lähtien olen odottanut päivitystä – Kiitos Juuso! Hyvä kuulla, että hymy ja iloisuus ovat säilyneet ja kyllä niitä pieniä askelia riittää… 🙂 ❤

  Terkuin Tiina

  Tykkää

 13. Näin teistä unta. Seisoitte synnytyssairaalan etuovella vierekkäin, katsoitte toisianne ja juttelitte pehmeästi. Molemmilla oli pitkät mustat takit, mustat lierihatut ja valkoiset paidat. Tulin itse kauempaa ja kysyin: ”Milloin ihminen on tarpeeksi kuntoutunut?” Yläpuolella lensi korppi ja minä heräsin oman koirani haukahdukseen. Unen tunnelma on lämmin ja elämä valmista, vaikka uutta olikin tuloillaan.

  Ajattelen teitä myös päivällä.

  Tykkää

 14. Ihanaa.Ihan mahtavaa edistymistä hiljalleen. Toivoa ei todellakaan heitetä romukoppaan.
  Voimia ja kärsivällisyyttä teille läheisille<3

  Kati ja Petsku

  Tykkää

 15. No olipa mukava kuulla Kaijan kuulumisia! Näin se elämä pikkuhiljaa asettuu omaan uomaansa.
  Hyvää jatkoa koko perheelle❤️

  Tykkää

 16. Hieno juttu! Kiitos kun kerroit.

  Syyskuussa varmaankin olisin pistäytymässä Kaijan luona, jos hänelle sopii.

  Tykkää

 17. Siis ihmeellistä!
  Voi vitsit miten mahtavaa kuulla näistä edistysaskeleista!
  Juuso, laita universumia kohti isoja pyyntöjä!
  Ne toteutuu!

  Tykkää

 18. Kiitos Juuso tilannepäivityksestä! Hienoa että Kaijalla on oma koti ja tila siellä ja kuntoutus etenee tehokkaammin. Minä uskon että niitä pieniä ja jossain vaiheessa isompiakin askeleita löytyy. Kiva oli nähdä Kaijaa kesällä. Ja tullaan mielellään moikkaamaan uudestaan! Voimia ja haleja kaikille.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s