Kaijan tilanne itsenäisyyspäivänä 2018

Tässä vaiheessa vain pieni ilmoitus, että melkein kaikki on Kaijalla hyvin. (Ei pääse itse sängystä ylös, ei kävele eikä puhu kunnolla, muuten on kaikki hyvin.) Hän viihtyy palvelutalossa, mikä ei sinänsä ole ihme. Vaikka yksityisistä sosiaalipalvelujen tuottajista paljon puhutaan kaikenlaista, ainakin Mikkelin Validia-talo on hyvin toimiva yksikkö: henkilökunta on iloista, huomaavaista ja ystävällistä, ja heidän keskinäinen kommunikointinsa pelaa. Ei ole vielä sattunut tilannetta, että olisin löytänyt Kaijan hoitamattomana huoneestaan. Ei näytä siltä, että Invalidiliiton ykkösasia olisi ”osakkeenomistajien” palkitseminen.

Pienet edistysaskeleet seuraavat toisiaan. Kaijan vasemman käden liikkuminen paranee jatkuvasti ja puhe pikkuhiljaa lisääntyy. Viime aikoina on aika usein ollut tilanteita, joissa hän alkaa kertoa oma-aloitteisesti jotain tarinaa mutta homma piakkoin hirttäytyy siihen, että sana tai ajatus ei suostu tulemaan huulilta. Kaija aikansa yrittää mutta lopulta alkaa nauraa ja ilmoittaa, että ”ei tästä nyt mitään tule!” Elämänasenne on valoisa kuten Kaijalla on aina ollut.

Minä vastaavassa tilanteessa huutaisin – tai ainakin yrittäisin  – mustaa murhaa ja muuta sopimatonta. Vaimoani tilanne naurattaa. Meillä on erilainen elämän orientaatio. Pikkuasioissa ainakin.

Ensi maanantaina 10.12. lähden tyttöjen kanssa viikoksi Kanarialle. Sen olemme ansainneet. Lämmintä ja aurinkoista viikkoa teillekin!

Juuso

PS. Jos sillä välin joku haluaa käydä Kaijan luona, se käy mainiosti. Hänen päiväohjelmaansa voi kysäistä Validian vuorohoitajalta: 050 559 3763.

Kiitos!

17 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne itsenäisyyspäivänä 2018”

 1. Kaikkea hyvää teille ja mukavaa joulunaikaa! Itse muistan Kaijan erityisesti Enkeleitä ja pikkupiruja -sarjasta, jota katsoin mielelläni, vaikka olinkin yläasteikäisenä ehkä hieman ”yläikäinen”.

  Tykkää

 2. Kaijankin ansioista taiteella ja henkisyydellä on erityinen sija elämässäni. Kiitos siitä(kin). Validia-talo sulkee sisäänsä hyvin kauniita pieniä maailmoja, jokaisella asukkaalla omat merkitykselliset asiat ympärillään. Elämänlanka taiten värjätty, ei ole kahta samanlaista tarinaa.

  Hopeahippusia lumisateessa.

  Tykkää

 3. Ihana kuulla.
  Pienin askelin kohti seuraavaa askelta kera enkelten. ❤

  Hyvää lomaa teille!

  Tykkää

 4. Uskomatonta kuinka Kaija jaksaa suhtautua huumorilla tilanteeseen. Minulla olisi suuria vaikeuksia suhtautua samoin asiaan. Ehkä Kaija saa tukea jostain, eikä ole niin yksin kuin miltä näyttää. Toivon ja uskon, että asia on niin. Rauha ja rakkaus kanssanne, se antaa voimia jaksaa. Me emme näe kuin osan maailmasta, sitä ei voi itselleen tavoittaa, sen voi vain antaa itseensä tulla.❤

  Tykkää

 5. Takana täysi vuosi vaativien ratkaisujen tekemistä, huolia ja vastuuta, neuvottomuutta ja pelkoa. Älä pelkää sitä, että pelkäät. Iloa edistymisistä, kaipausta, unia ja unelmia, tunteiden kaaosta. Suloista lomaviikkoa, lämmetköön ja virvoittukoon keho ja sielu!

  Liked by 1 henkilö

 6. Kiitos Juuso taas päivityksestä. Ihana kuulla että Kaijalla riittää huumoria. Aurinkoista, lämmintä ja rentouttavaa lomaa!

  Tykkää

 7. Hyvää ansaittua lomaa sinulle ja matkakumppaneillesi. Kaijalle lähetän hyviä ajatuksia.

  Tykkää

 8. Kiitos taas! Hienoa kuulla edistyksestä, pienin askelin, mutta vakaasti eteenpäin. Ja pakko on ihailla tuota Kaijan asennetta – se varmaan auttaa puolet asiaa! Teille ihanaa, rentouttavaa, teidännäköistä lomaa ja roppakaupalla aurinkoa!

  Tykkää

 9. Heippa!
  Ihanaa, että kohdallenne on osunut hyvin toimiva ja mukava asumisyksikkö (vai mikä se nimi nykyään onkaan) 👍💞 Se lienee toipumisen tässä vaiheessa äärimmäisen tärkeää.
  Hienoa myös kuulla, että eteenpäin mennään 👌Loman olette taatusti ansainneet, joten valoa ja lämpöä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin sekä Kaijalle että teille lomalaisille yllin kyllin ☀️😎🌴🏖️✈️💞

  Tykkää

 10. Antoisaa ja rentouttavaa matkaa teille!:) Teille kaikille ilonenekeleitä ja valonenergiaa!:)

  Tykkää

 11. Upeeta kuulla, että etiäppäin mennään! Kiitos siitä yläkertaan, ja sinulle, että olet jaksanut vaimosi asioista huolehtia ja huolta pitää! Ja tosiaan, kaikki Suomen terveyden- ja sairaanhoito ei perseestä ole, vaan niitä helmiä on siellä sun täällä.
  Hyvää lomaa, sen olette ansainneet. Ja nauttikaa joka päivästä!
  Kiitos luvasta, että Kaijalla saa käydä kylässä, meiltä katsottuna vaan paikka on niin kaukana, ettei varmaan onnistu, vaik toisaalta het lähtisin, jos joku kaveriks ehottas.
  Hyvää itsenäisyyden 101 vuotispäivää kaikille!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s