SIIVOUKSESTA

Kun tulen kotiin kiertueelta, tyhjennän ruokapöydän lehdistä ja likaisista astioista, pesen vapautuneen pinnan, vedän tuolit ulos, lakaisen lattian, tyhjennän ja täytän tiskikoneen, heitän kuihtuneet kukat pois. Se tuntuu mukavalta. Asetun puuhastelun avulla kotiin. Mies luulee, että marttyyroin. Ennen vedin herneet nenään: ”Miks mun muka pitäis siivota teidän sotkut?!?” Me luemme toisistamme omia odotuksiamme. Kauan pidin siivousta rangaistuksena. Naiseuden varjona. Se on kääntynyt valoksi. Minä olen kääntynyt valoon. Siirrellessäni energiaa puhdistan itseni. Pidän siitä. Siivous on ennen kaikkea määritelmä. Kas, miten kauan laitoin sen eteen negatiivisen viivan, tasa-arvon punaisen viivan.

4 vastausta artikkeliin “SIIVOUKSESTA”

 1. Siivous on avain kuin rakkaus ❤
  Se on ihanaa!! Rakastan pestä käsin lattiat vieläkin… jalat kiittävät 🎆🎆🎆

  Tämä oli kaunis teksti.

  Tykkää

 2. Eilen ja tänään mustikassa. Jotain samaa puhdistavaa kuin siivoamisessa. Ajatus ja kaikki energia on hetken siinä, läsnä:) Nokipannukahvit kodalla. Katselin kattoa, siinä olisi valmis pohja taiteilla

  Tykkää

 3. ”Puhtaus on puoli ruokaa” pitää paikkansa! Konkreettinen puhdistaminen verryttää kehoa, ryhtyy mielenkin maadoittajaksi. Mielen ja käden yhteyksissä lienee tässäkin kohtaa taikaa.. Odotan pölyjen pyyhkimistä radion etnoillan aikaan! Voin kuunnella tai, tahtoessani, vaihtaa klassisiin tai lempimuusikon äänitteeseen, laulaa mukana, vaimentaa, antaa ajatusten liikkua ratojaan. Mutta on inhokki-urakoita, kuten taloyhtiön saunatilojen siivousvuoro, josta voin pahoin jo päiviä etuottoon. En ole oppinut vuosienkaan aikana, ettei duuni ennakolta rassaamalla lievene. ”Härkää savista!” tokaisin tänään alakerran emännälle – ja siitä se lähti. Puhtaampaa tuli ja saunomisen jälkeen tunnen – – – Moninkertaista vapautuksen raukeutta.

  Tykkää

 4. Jep. Tutulta vaikuttaa. Vapautta ja enetgian oikein kohdentamista on ymmärtää että toinen osaa tehdä yhden ja toiset toista. Minä osaan ja myös enimmäkseen nauttia osaamisesta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s