Kaijan tilanne torstaina 15.2.2018

Tätä ei kukaan Kaijan ennestään tunteva voi uskoa! Hän on aloittanut uuden harrastuksen: olympialaisten seuraamisen televisiosta! Viimeksi hän istui ruudun ääressä etunojassa kuin näkisi siten paremmin ja tuijotti curlingin jäänharjausta niin intensiivisesti, että tuskin noteerasi minua tullessani tapaamaan. Ennen sairastumistaan Kaija ei juuri koskaan katsonut telkkaria, kaikkein vähiten urheilua. Nyt jouduin tarttumaan pyörätuolin sarviin ja työntämään vaimoni omaan huoneeseensa päästäkseni seurustelemaan hänen kanssaan!

Tuo varmaan on osaltaan merkki aivotoiminnan vilkastumisesta, sillä Kaija on ylipäänsä ollut aiempaa virkeämpi päivisin ja nukkunut kuulemma yönsä hyvin. Mäntyharjun kuntoutusyksikköön siirryttyään hän ensitöikseen oksensi nenäletkun ylös mahastaan, eikä sitä ole sen jälkeen tarvinnut takaisin pujottaa; ruokailu toimii normaalireitillä, kunhan hoitajilla on aikaa rauhassa syöttää. Ja nykyisessä paikassa on. Myöskään nestetippa ei ole enää vakituisesti kytkettynä vaikka kanyyli vielä kämmenselässä onkin. Kaijalla on siis meneillään tipaton helmikuu.

Mikkelin keskusairaalassa suunniteltiin, että Kaija olisi Mäntyharjun kuntoutusyksikössä kunnes komentoketju aivojen ja halvaantuneiden vasemmanpuoleisten raajojen välillä alkaisi herätä ja puheen yritystä ilmaantuisi.

Nyt sellaista selvästi on havaittavissa, ja kunhan tuo nykyisestä vielä hiukan vahvistuu, aletaan varmaan harkita siirtoa varsinaiseen kuntoutukseen Kyyhkylän klinikalle Saimaan rannalle. Täytyy vain toivoa että myös siellä on televisio – ainakin jos siirto tapahtuu ennen olympialaisten päättäjäisiä!

Juuso

PS. Kiitoksia kovasti ’Pieni kirja naisesta’ -teoksen ennakkotilauksistanne. Kirja on luvattu painosta vielä tämän kuun aikana, ja heti kun saan ne haltuuni, alan lähetellä siinä järjestyksessä kuin tilaukset ovat sähköpostiin saapuneet. Lähetysprosessi voi viedä muutaman päivän ennenkuin suma on purettu, joten kärsivällisyyttä, kiitos!

Tilausosoite löytyy kelaamalla tätä sivua alaspäin edelliseen viestiin.

Valitettavasti joudutte tässä vaiheessa tyytymään kirjoihin ilman niihin kuuluvaa Kaijan omistuskirjoitusta, jonka voitte itsellenne metsästää myöhemmin Kaijan kuntouduttua.

24 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne torstaina 15.2.2018”

 1. Onko kehitystä ollut viimeaikoina parempaansuuntaan..? Mulle pamahti aivoinfarkti vajaa vuosi sitten ja vielä on vasen jalka ja käsi vähän jumissa. Onneksi ei mennyt puhe. Kymmenen tuttua on saanu 2vuoden aikana aivoinfarktin.

  Tykkää

 2. Viime yön vietin Kaijan luona lylässä. Oli kaunis kesäpäivä, kukkia oli joka paikassa aivan älyttömästi, myöskin ilmapalloja lenteli taivaalla ja Kaijan lapset olivat pieniä. Kunnes koitti kotiinlähtöni aika, huomasimme Kiajan kanssa, että emme löytäneet minun autoani mistään. Tähän Kaija totesi, että hyppää Kirsi hänen pyöränsä tarakalle ja lähdetään etsimään autoa….tähän sitten heräsin ja en saanut tietää löytyikö auto vai ei ei,mutta Kaijan tuntien uskon vakaasti sen löytyneen, niin päättäväinen oli minun apurini. Voimia sinulle Kaija rakas sekä kaikille teille läheisille !!!!!!!! Enkeleitä, onhan meitä !!!!!

  Tykkää

 3. En ehkä nähnyt Pessi ja Illusia -elokuvaa elokuvakerhossa. Peppi Pitkätossun muistan ja sen, miten turvallista oli olla jumppasalissa, kun Juuso laittoi elokuvaa pyörimään. Tässä taannoin katselin Taru sormusten herrasta -elokuvia lasteni(kin) kanssa – tuli mieleen monta ihmistä elämän varrelta – paljon hyvyyttä, joka heijastuu kanssamatkaajien silmistä.
  Teissä on kyllä hyvin kauniit energiat, kumpaisessakin. Turvallista matkaa eteenpäin.

  Tykkää

 4. Näin viime yönä unta Kaijasta! Oltiin jossain isossa maalaispaikassa kesällä, ulkona nurmikoilla oli paljon ihmisiä. Kaija tuli ja käveli pihakäytävää yksin, kukaan ei ottanut kontaktia. Sitten minä juoksin hänen luokseen halaamaan.
  Kaija: ”Oon ollut pari viikkoa flunssassa.”
  Mie: ”Eikun oot ollut halvaantunut.”
  Kaija: ”No niinhän se olikin.”

  🙂

  Tykkää

 5. ”Täällä on ihmisiä, joille luonto on antanut toisenlaisen luonteenlaadun. Heillä on laajempi sydän ja nopeampi veri. He toivovat ja pyytävät enemmän. Heillä on voimakkaammat halut ja kaipaus, joka on villimpää ja polttavampaa kuin rahvaalla. He ovat lapsia, joiden syntymässä haltiattaret olivat läsnä; heidän silmänsä ovat avoimemmat, heidän aistinsa terävämmät kaikessa tajuamisessa. Elämän ilon ja riemun he juovat sydämensä juurilla, kun toiset tarttuvat niihin vain karkeilla käsillään.”

  (Sylvi-Sanni Mannisen suomennos tanskalaisen kirjailija Jens Peter Jacobsenin kirjasta ’Mogens and other stories’).

  Kiitos Kaija minulle välittämästäsi sielun muotokuvasta, joka auttoi minua ymmärtämään itseäni ja tilannettani. Reppu ei ollutkaan taakka, vaan se mistä voin ottaa, antaa ja ammentaa.

  Lämpimin ja rakkain ajatuksin. Kiitos myös Juuso ja kaikki Kaijan läheiset.

  Tykkää

 6. Paljon hyvää energiaa ja voimia ja enkeleitä toipumiseen ja sopeutumiseen ja sitkeään jaksamiseen ❤

  Tykkää

 7. Lämpimät terveiseni Kaijalle! Sinulle, Juuso iso kiitos Kaijan kuulumisista. Voimia teille kaikille.

  Tykkää

 8. Kiitos Juuso sinulle tämän sivuston ylläpitämisestä. Tämä on ihana kertomus toivosta, toipumisesta ja lämmin muistutus meille kaikille terveyden tärkeydestä ja moninaisesta haasteesta pitää sitä yllä.
  Leena Kaijala

  Tykkää

 9. Vau
  Ihania uutisia! ❤️
  Tervetuloa Kaija tänne naapuriin.
  Muutama vuosi sitten olin yli neljä viikkoa Kyyhkylän kuntoutusosastolla. Onneksi oli huonekaverilla oma TV mukana. Toivottavasti nyt on toisin, siis, että olisi huoneissa valmiiksi.
  Lämpöisiä ajatuksia Kaijalle ja lähijoukoille.
  ps. Sano, että lähettää Suomen joukkueelle hiukan energiaa, jotta on mukavampaa katsottavaa.
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Tykkää

 10. Onpa mukava kuulla toipumisen edistymisestä ! Kaikkea Hyvää Kaijalle ja teille läheisille myös !

  Tykkää

 11. Kiitos taas hyvistä uutisista, Juuso! Lämpimiä terveisiä Kaijalle 🤗💕
  Maija

  Tykkää

 12. Usein mielessä lapsuuden ystäväni❤️
  Tsemppiä edelleen teille kaikille ja voimia. Lapsena kyllä liikuttiin ja urheiltiin paljon. Ehkä ne tulevat sieltä nyt esiin. Paljon terveisiä. Tiina

  Tykkää

 13. Kiitos Juuso taas tiedoista.
  Paljon voimia ja jaksamista.
  Terveisiä Kaijalle💛
  Markku ja Emma ja tytöt

  Tykkää

 14. On ihana kuulla että Kaijan toipuminen edistyy <3.
  Olette kyllä huikea sielunkumppanipari, tunnette toisenne läpikotasin ja kaikki ne tunnetasot välittyy viesteistäsi niin huikealla tavalla, että sydän pakahtuu joka kerta. Kiitos kuulumisista. Valoisat terveiset teille kaikille <3.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s