Kaijan tilanne helmikuun viimeisenä päivänä 2018

Kaija on piristynyt ja aktivoitunut kaiken aikaa tämän kaksiviikkoisen jakson aikana. Hänen oikean kätensä motoriikka on parantunut huimasti, nyt hän pystyy jo juomaan tavallisesta lasista ja melkein itsenäisesti lusikoimaan ruokaa suuhunsa, vain kyynärpään kohottamiseen tarvitsee vielä vähän tukea. Hyväntuulinen ja iloinen hän on ollut jo pitkään.

Minulla alkoi viime viikolla jo olla tunne, että Kaijan aika menee hukkaan, kun hän makaa pedissä 3/4 hereilläoloajastaan. Pari kertaa (arki)päivässä on fysioterapiaa, muutama tunti ruutuaikaa pyörätuolissa istuen ja loput sängyssä maaten. Minun tsempparivaimoni alkaisi nykykunnossaan ja pystyä enempäänkin.

Eilen oli hoitosuunnitelmapalaveri, jossa lääkäri tuntui lukevan ajatukseni ja sanoi ihan suoraan, että he eivät Mäntyharjun kuntoutusyksikössä pysty vastaamaan Kaijan tarpeisiin tästä eteenpäin. Niinpä hän kirjoitti lähetteen Mikkelin keskussairaalan neurologiselle kuntoutusosasto 11:lle, joka tarkoittaa Kyyhkylän kartanoa. http://www.kyyhkyla.fi/kuntoutus/kuntoutuspalvelut/

Kun Kaija siirtyi Mikkelistä Mäntyharjuun, hoitava lääkäri sanoi, että Kaijan pitää kerätä vielä voimia vaativaa monialaista kuntoutusta varten. Halvaantuneisiin vasemmanpuoleisiin raajoihin pitäisi tulla edes jonkinlaista eloa ja puheen yritystä saisi ilmetä ennenkuin kuntoutuksesta ja puheterapiasta on kunnon hyötyä.

Nämä kriteerit ovat viimeistään tällä viikolla täyttyneet: vasen käsi liikkuu, tosin vain vispaa hallitsemattomasti, mutta liikkuu kuitenkin omin voimin kuten myös jalka, joskin vähemmän. Lisäksi maanantai-iltana hoitaja oli kirjannut raporttiin, että Kaija olisi vastannut hänen hyvän yön toivotukseensa: ”Hyvää yötä!”

Minä tosin epäilen, että tuo ”Kaijan” hyvää yötä on tullut verhon takaa viereiseltä potilaalta! Itse en ole kuullut Kaijalta sanaakaan sitten ensimmäisen päivän Kuopion yliopistosairaalassa. Mutta on hän kyllä päästänyt pieniä inahduksia ja nauranut ääneen monta kertaa, viimeksi toissapäivänä, kun meille syntyi keskenämme salaista parisuhdejuttua, jota en voi tässä julkisesti kertoa, poliittisen korrektiuden nimissä.

Siis impulssi aivoista halvaantuneeseen puoliskoon ja puhe-elimiin on todistettavasti olemassa, ja Kaija on valmis ”astumaan” seuraavaan vaiheeseen. Jos ei vielä tällä, niin ensi viikolla hän siirtyy Kyyhkylään.

Kiitos edelleen jatkuvasta energiavirrasta, kirjeistä, viesteistä ja voimantoivotuksista! Ne ovat auttaneet meidät pahimman yli.

Juuso

37 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne helmikuun viimeisenä päivänä 2018”

 1. Ihana kuulla Kaijan kuulumisia ja jotta kuntoutuminen etenee!!🙏🌟💖🌟
  Täällä hengessä mukana!
  Iloa Valoa Enkeleitä ja alkavan kevään keveitä energioita teille!!!☀️💛😊💚
  T:Kaisa, Antti, Eppu ja Toivo Kuopiosta

  Tykkää

 2. Voimia ja tsemppiä toipumiseen Kaijalle ja sulle Juuso tukena olemiseen! Juuso, olit mun rehtori ala-asteella Korsossa Kulomäen koulussa ja Kaijaakin nähtiin usein 🙂 Olette ajatuksissa!

  Tykkää

 3. Ihana kuulla, että Kaija kuntoutuu ja huumori kukkii. Paljon voimaannuttavia auringonsäteitä Kaijalle ja koko perheelle toivoo Terhi Kuopiosta

  Tykkää

 4. Voimia teille kaikille ja iloa ja valoa ☀️ja kevään virvoittavaa energiaa. 🌱🌷

  Tykkää

 5. Ihan mahtavaa.Ilo kuulla. ihania, toiveikkaita tapahtumia teillä! Joka päivä olette mielessämme. Täältä sankoin joukoin,roppakaupalla hyvää energiaa Kaijan kuntoutumiseeen ja perheelle! <3<3<3
  Halauksin Kati ja Petri

  Tykkää

 6. Rakkaita ajatuksia teille kaikille ja kiitos päivityksestä. Hienoja uutisia – kevättä kohti.

  Tykkää

 7. ihanaa kuulla Kaijan tervehtymisesta – rakkautta voimaa ja enkeleita koja ikiseen paivaan teille kaikille – odotan seuraavaa paivitysta jo

  Tykkää

 8. Hienoja uutisia, ihanaa. Kiitos Juuso näistä terveisistä ja lämmin tervehdys Kaijalle. Kaikkea hyvää kevääseenne!

  Tykkää

 9. Minä aloin vain miettimään, että mitähän kaikkea Kaija näkee, tai kokee.. ovatko hänen aistinsa herkistyneet ja mistä syystä tämä kaikki hänelle tapahtui…?
  Hienoa, että on lähtenyt toipumaan! Voimia teille ja rakkautta arkeenne! ❤

  Tykkää

 10. Hienoa että edistystä tapahtuu ja erityisen hienoa, että nyt pääsee kuntoutus kunnolla vauhtiin! Tiedoksi, että kummipoikasi on Kyyhkylässä vikassa harjoittelussaan (jonnekin huhtikuun puolelle) ennen valmistumista. Ei Aaron varmaan siellä kuntoutusosastolla pyöri, mutta samoissa rakennuksissa kuitenkin 🙂 Tsemppiä kovasti ja ota yhteyttä, kun siltä tuntuu!
  T. Tuju

  Tykkää

 11. Lämpimiä , hoitavia, rakkauden ja valon energioita Kaijalle ja teille kaikille.❤️❤️❤️
  Kiitos, että jaksat meille välittää kuulumisianne!
  Eija

  Tykkää

 12. Voi että miten ihanat uutiset <3, Kuntoutuminen on harpannut siis huimasti eteenpäin. Aivan mahtava juttu :). Lämpimät terveiset teille kaikille L.ahden suunnalta.

  Tykkää

 13. Kiitos Juusolle ja voimia teille kaikille!
  Kaijalle terveisiä ja paljon parantavaa energiaa🌞
  Markku& Emma ja tytöt

  Tykkää

 14. Voi miten lämmittäviä uutisia tämän pakkashuuruisen elon keskelle! Kyyhkylä kuulostaa hienolle paikalle – ja enteilköön se teille niitä ”poliittsesti vähemmän korrekteja parisuhdejuttuja” – vai miten se nyt menikään… Kyyhkylöikää ihanasti ja nauru kuplikoon! Terveiset taas ja kiitos päivityksestä! 🙂 ❤

  Tykkää

 15. Kaijalle terkut Espanjasta ja ihana kuulla, että eteenpäin on menossa suunta! Voimia ja energiaa kaikille, peukut pystyssä että Kyyhkylässä Kaija Kuntoutuu!

  Tykkää

 16. Musiikin voimaa. SuomiLOVE ohjelmassa esiintynyt Edu Kettunen ja kappale Autioilla rannoilla. Kaikki menee hyvin. Rakkautta koko perheelle.

  Tykkää

 17. Hei
  Onpa hienoa kuulla, että Kaijan toipuminen edistyy. Voimia teille koko perheelle. Kaijalla on hieno tuki toipumisessa. Hyvää ja aurinkoista kevättä. ❤️

  Tykkää

 18. Nyt tarvitaan vain kärsivällisyyttä ja hyvä tulee. Hyviä energioita edelleen teille täältä Hattulasta!
  ☺ Sari

  Tykkää

 19. Kyyhkylä on hyvä paikka !
  Voimia ja Kaikkea Hyvää niin Kaijalle kuin teille läheisille!
  Aurinko antakoon Voimia ja vireyttä!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s