Kaijan tilanne keskiviikkona 2.5.2018

Kukko – tosin tässä tapauksessa ehkä ennemmin kana – on alkanut käskystä laulaa! Hoitohenkilökunta oli tänään ihan mehuissaan, kun Kaija oli luetellut kuukaudet ääneen ja viikonpäivät perään sekä nimennyt näkyvillä olevien tavaroiden värejä. 

Kun jäimme hänen huoneeseensa kahden, aloin marmattaa miksei hän minulle puhu mitään, kun kuitenkin muille. Kaija katsoi vakavana päin. Pistin asiaa hiukan leikiksi ja kehotin häntä sanomaan esimerkiksi, että ’minä rakastan sinua’. Hän painoi katseen syliinsä, nielaisi, katsoi suoraan silmiini ja lausui: ”Minä rakastan sinua!” Selvällä omalla äänellään ja selkeällä suomen kielellä. Silloin olin vuorostani minä ihan mehuissani. Se oli aikoihin – liki viiteen kuukauteen – kaunein kuulemani lause! Kiitin ja rutistin vaimoani lujasti.

Kaija on hoitohenkilökunnan mielestä kuitenkin viime aikoina potenut vähän ”turnausväsymystä”, ei ole jaksanut entisellä innolla osallistua kuntoutusharjoituksiin ja on ollut väsyneempi kuin aikaisemmin. On kuulemma hyvin tyypillistä. Laaja-alainen kuntoutus saattaa ajoittain vastata huippu-urheilijan treenejä, tietenkin suhteutettuna treenaajan peruskuntoon. Usein Kaijalla on jopa kuusi tuntia päivässä kuntoutusta, eikä siis ole mikään ihme jos siihen alkaa välilllä kypsyä.

Niinpä Kaija tulee hetkeksi ”lomalle” oman terveyskeskuksemme kuntoutusyksikköön kun sieltä paikka vapautuu ja jatkaa kuukauden huilin jälkeen kesäkuussa taas nykyisellä Kyyhkylän vaativan kuntoutuksen osastolla. 

Minulla oli tänään tapaaminen Kyyhkylän sosiaalityöntekijän kanssa. Hän selvitti mahdollisia vaihtoehtoja Kaijan tulevan hoidon osalta siinä vaiheessa kun kuntoutus ja sairauspäivärahakausi ovat loppumassa ja muun muassa hänen asumisestaan pitää päättää. Palaveri oli valaiseva – enhän minä ollut yhtään perehtynyt erilaisiin hoito- ja tukimahdollisuuksiin enkä tähän ikään mennessä niihin myöskään koskaan ennen törmännyt.  

Palaverini aikana Kaija oli saanut vieraita, kun menin lupaukseni mukaisesti moikkaamaan ennen lähtöäni. Kun vilkutin huoneen ovelta, Kaija vinkkasi minut lähelleen, veti korvani huulilleen ja kuiskasi: ”Sä olet mun rakas!”

Niin olenkin. Ja hän minun!

Juuso

32 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne keskiviikkona 2.5.2018”

 1. No mutta tässähän on nyt juuri sellainen energia kuin Kaija olisi ottanut sinua kaksin käsin korvista kiinni ja moiskauttanut kunnon suudelman suoraan suulle. Myötätuulta kaikkeen tulevaan!

  Tykkää

 2. Juuso, sinulla todellakin on taito kirjoittaa! Olen mykistyneenä lukenut näitä päivityksiä – välillä nieleskellen, välillä hymyssä suin. Vaikken teitä tunnekaan (kuin mutkan kautta = meillä on yhteisiä ystäviä), rehelliset, aidot ja elämänmakuiset kirjoituksesi koskettavat syvästi. Kaikkea hyvää niin Kaijalle, sinulle kuin lapsillekin!

  Tykkää

 3. Olipa huippuhyviä uutisia🍀🌱Toivon teille ihania, rakkaudellisia, yhteisiä hetkiä ja taas kerran voimaa jaksaa eteenpäin! Ja tietenkin Kaijalle tsemppihalaukset!🦋💛

  Tykkää

 4. Ihania kuulumisia ja iloitsen teidän puolesta.
  Kyllä tämäkin kokemus kääntyy parhain päin 💞

  Tykkää

 5. Juuso Kiitos päivityksestä♥️ ja Kiitos ylemmälle että jaksat kulkea Kaijan rinnalla. Sinulla on hyvä Sielu🌹 ja Kaijalla paraneminen etenee.

  Tykkää

 6. Ihanaa kuultavaa! 🙏🏻Kaijalle rakkaita terveisiä ja teille läheisille sylin täydeltä uskoa ja voimia 💜

  Tykkää

 7. Kiitos ihanasta päivityksestä.💚

  Voimia, parantavaa energiaa ja iloa teille molemmille,
  olette paljon ajatuksissa.
  💚💚💚💚💚💚💚

  Tykkää

 8. Ihania uutisia. Paljon voimia teille kaikille. Kaijalle iso halaus ❤ ja terveisiä Suonenjoelta.

  Tykkää

 9. Usko.Toivo.Rakkaus!
  Kaijalle paljon parantavaa energiaa ja terveisiä.
  Markku ja Emma ja tytöt

  Tykkää

 10. Todella ihania uutisia! Voimahalit Kaijalle ja kaikkea hyvää koko teidän perheelle! 💚

  Tykkää

 11. Voi itkut😭
  Kylläpä herkisti tämän tekstin lukeminen!
  Kiitos kiitos!
  Paljon ilon hetkiä sinulle ja Kaijalle
  💜:llä Merja

  Tykkää

 12. Iloinen kanssanne myönteisistä toipumisen uutisista. Kaikki yhteiskunnalliset kuntoutusta tukevat kuviot ja kuntoutustukien ym. hakemisista tiedonsaanti mahdollisuudet tulevat usein ilmi tipoittain, jonka vuoksi tapaamiset sosiaalityöntekijän kanssa kannattaa sopia mahdollisimman usein (nimim ”kokemuksesta oppineena”) ja kysymällä aivan kaikkea mahdollista. Isosti voimia teille.

  Tykkää

 13. Hyviä uutisia. Olette ajatuksissani. Voimia ja jaksamista edelleenkin. Terveisiä Kaijalle.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s