Kaijan tilanne perjantaina 11.5. ja puutarhatalkoot 19.5.2018

Nyt Kaija on ollut viikon Mäntyharjun kuntoutusyksikössä, ja täytyy myöntää etttä Kyyhkylän asiantuntijat olivat (jälleen) oikeassa: Kaija oli huilia paitsi. Olen tapaamassa käydessäni tentannut häntä, jotta eikö tule aika pitkäksi kun ei ole kuin pari tuntia päivässä kuntoutusta ja loput istuu pyörätuolissa tai makoilee sängyllä. 

Ei kuulemma tule. 

Kaija ei halua kuunnella enää myöskään musiikkia korvanapeista eikä kirjoja tai lehtiä luettavakseen. Lukemisesta meillä onkin jatkuvasti vääntöä, kun minä epäilen ettei hän edes osaa enää lukea ja hän puolestaan kieltäytyy todistamasta taitoaan ääneen lukemalla. Nauraa vain räkäisesti kun ilmoitan etten usko.

Kaija selvästi nauttii rauhallisesta yksinolostaan, on hyvällä mielin ja asenne on pysynyt valoisana. Kuntoutuminen näyttää jatkuvan entistä tahtia.

Tänään kävimme Juulian kanssa yhdessä tapaamassa Kaijaa. Syntyi ensimmäistä kertaa tilanne, jota voisi – ainakin hyvällä tahdolla – kutsua verbaaliseksi vuorovaikutukseksi. Kaijalla oli sivupöydällään pari mehumukia, mutta vasemmalla puolella, joten hän ei niitä itse saisi sieltä huulilleen. Kysyin:

– Haluatko mehut lähemmäs?

Kaija vastasi jotain, josta en saanut selvää, joten kysyin, että mitä sanoit? Hän katseli ympärilleen ja toisti (ensimmäinen kerran muuten kun suostui pyydettäessä toistamaan sanomansa):

– Eikun tässä vain ihmettelen. . .

Sen pituinen se. Mitä ihmetteli jäi epäselväksi. Mehuja ei halunnut lähemmäs.

Viime syksynä Kaija oli jo varannut kalenteriinsa puutarhatalkoot maanantaiksi 21.5.2018. Entisen mallin mukaan oli ilmeisesti tarkoitus kutsua halukkaita ystäviä ja tuttuja tänne talkoisiin. Tästä tietenkin mitään tietämättä hyvä ystävämme Soile, jonka kanssa Kaija alunperin on puutarhansa systeemit luonut ja rakentanut, otti yhteyttä ja teki ehdotuksen puutarhatalkoista! Päivä tosin heittää kahdella eli on nyt suunnitteilla pidettäväksi Soilen johdolla ensi viikon lauantaina 19.5. Tässä Soilen kutsukirje: 

Hei Kaijan ystävät!

Lähes 15 vuotta Kaija on luonut omaa puutarhaparatiisiaan Poitin koululle. Olemme yhdessä loihtineet pihaan puron lampineen ja lukemattomattomia kukkapenkkejä, jotka aika ajoin siirretään paikasta toiseen. Uskon, että minulla on suht selkeä mielikuva siitä minkälaisesta puutarhasta Kaija haaveilee (viime kesän perusteella). Puutarha on suuri ja muutaman ihmisen voimin sen kevätkunnostus veisi viikkoja. Muutamalla kymmenellä ihmisellä siitä saataisiin jo yhden päivän aikana taas ihana paikka Kaijan istuskella kotilomien aikana joutsenten ja kuikkien laulua kuunnellen.

Olen järjestämässä ( Juuson siunauksella tietenkin) talkoopäivää la 19.5. Jos sinulla pysyy puutarhavälineet käsissä ja haluat olla mukana luomassa puutarhaestetiikkaa Kaijalle (ja tietysti muillekin) ota minuun yhteyttä.

soile@moopelska.fi

t. Soile Kytö

Olkaa kaikki halukkaat yhteydessä suoraan Soileen ja sopikaa yksityiskohdista. Itse olen luultavasti tyttöjen kanssa jossain poissa sen lauantain.

Juuso

9 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne perjantaina 11.5. ja puutarhatalkoot 19.5.2018”

 1. Terveisiä ja voimahalit. Kuninkaantienajoissa oli mukavt 7 rastia ja kaunista maisemaa Loviisa ym
  t eija ja olli

  Tykkää

 2. Moi Juuso.

  Kuten Kaijahan tietää, että olen mestarinäkijä, ja tieni kohtasi hänet muutamia kertoja tässä 8 vuoden aikana isosti. Eilen mulle näytettiin taas Kaija täysin hyvissä voimissa, hymy kasvoilla! Upea hymy olikin.

  Mulla oli tehtävä. Kuten oli Kaijallakin. Harva edes saa tietää minkämoinen!
  Olisi kiva että nyt Kaija saisi viestin, että viimeinenkin rasti on tehty, ja uusi 5 on täällä. Taivas ja kansi ovat uudet. Suoja on, ja pysyy 4 ever 🌎💫💕

  Kaikkea ihanaa teille!!
  Iloisin terkuin
  Mia

  Tykkää

 3. Tuumaustauot ovat tarpeellisia.
  Sisäinen puutarha tarjoaa paljon virkistystä; siellä virtaa aina puhdas lähdevesi eivätkä joutsenetkaan ole kaukana. Kukkasia mieltymysten mukaan.
  Puutarhastanne tulee kaunis; rakkaus on talkoissa mukana. Luulen, että jokainen talkoihin osallistuja aistii sen käsissään ja sydämessään.

  Tykkää

 4. Ihana kuulla noin positiivisia uutisia !!!!! Kyllä kaikki menee hyvin, enkelit pitävät huolen ja Kaijan oma sisu ja tahtotila !!! Rakkaita terveisiä teille kaikille !!!

  Tykkää

 5. Ihana kuulla, että Kaijan vointi menee askel kerrallaan eteenpäin. Olisin kovin mieluusti tullut puutarhatalkoisiin ja erityisesti tervehtimään Kaijaa. Nyt on kuitenkin niin hassu sattuma, että itse järjestän ensimmäiset puutarhatalkoot kotonani samana päivänä ja kutsut on jo lähteneet. Mielestäni tässä on kuitenkin jännä yhteys. Kaija on ollut minulle sellainen äitihahmo, sellainen sielunäiti. Joten lähetän tätä kautta lämpimän terveisen ja toivon, että voin tulla tervehtimään jossain kohtaa<3 Elämä kantaa ja kannattelee!

  Tykkää

 6. Kiva kuulla Kaijan tilanteesta !
  Toivotan Kaikkea Hyvää teille
  ja Toivon puutarhatalkoille menestystä!

  Tykkää

 7. Kiitos taas päivityksestä! Ihanaa, kun tilanne etenee positiivisesti. Ja hieno idea puutarhatalkoista! Yksi voimaannuttava juttu lisää, varmaan jo pelkät kuvat omasta puutarhasta luovat positiivista oloa. Terveiset koko perheelle ja hyvää alkavaa kesää!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s