Kaijan tilanne pitkäperjantaina 19.4.2019

Nyt tulee pitkäperjantaimaisia kuulumisia. Ei toki yhtä pahoja kuin alkuperäiset parin tuhannen vuoden takaiset, mutta aika kurjia kuitenkin.

Kaija sai keskiviikkona 10.4. lounasaikaan epileptisen kohtauksen, joka kesti 13 minuuttia. Sairaalaan vietiin, jossa illan mittaan tuli tarkkailussa vielä kaksi kohtausta lisää. Siinä vaiheessa annettiin lääkitys suoraan suoneen. Kaijalla on ollut kevyt epilepsialääkitys koko ajan, koska hän sai Kuopion yliopistosairaalan teho-osastolla vastaavan kohtauksen pian aivoverenvuotoleikkauksensa jälkeen. Nyt annostusta lisättiin eikä kohtauksia ole sen jälkeen toistaiseksi ilmennyt. 

Epilepsia on hyvin yleinen aivovauriopotilailla, mikä on oikeastaan aika luonnollista, kun aivojen sähköimpulssit menevät verenvuodon ja sen korjaamisen yhteydessä sekaisin. Myös Kaijan kaltaisilla toipilailla epilepsiakohtaukset ovat yleisiä sivuilmiöitä. Aivojen uudelleen järjestäytymisen aiheuttamiksi noita kohtauksia arvellaan. Kaija käytettiin magneettikuvauksessa, jonka jälkeen pääkopan kuvia verrattiin edellisiin, tammikuun kontrollissa otettuihin. Mitään sellaisia muutoksia, jotka voisivat selittää nämä äkilliset epilepsiakohtaukset, ei löytynyt. Kuvat olivat normaalit eikä mitään elimellistä, kuntoutumista haittaavaa löydöstä näkynyt.

Kaija oli silti aivan zombi, kun kävin hakemassa hänet sairaalasta takaisin hoitokotiin. Silmät puoliummessa, nukahteli autoon ja pyörätuoliin, ei juurikaan reagoinut puheisiin eikä kysymyksiin. Sairaalassa kyllä kerrottiin, että tällaisten kohtausten jälkeen voi mennä päiviä uupumuksesta tointumiseen. Silti sitä oli rankka katsoa. Tuli elävästi mieleen hetki, kun näin Kaijan ensimmäisen kerran aivoverenvuodon jälkeen teho-osastolla Kuopiossa. Palasin tilaan, jossa en saanut nukutuksi kuin muutaman tunnin yössä. Sellaista peliä ei eläkeiässä oleva ukko pitkään kestä: matka kohti zombiutta häämötti minullakin.

Onneksi Kaija terhakoitui muutamassa päivässä ja palasi mielentilaltaan entiselleen, iloiseksi ja nauravaiseksi kumppaniksi. Mutta ainakaan toistaiseksi aivotoiminnan tila ei ole palannut epilepsiakohtauksia edeltävälle tasolle. Kaijan on tällä hetkellä vaikea muistaa aivoverenvuotoa edeltäviä, normaaleja tapahtumia, jotka alkoivat jo olla aika hyvin hallinnassa ennen epilepsiaa. Kaijan tämänhetkistä tilaa kuvaa ehkä parhaiten sanonta ”hän käy hitaalla”. Ilmeisesti normalisoitumista tapahtuu jatkuvasti, mutta minun on sitä vaikeahko huomata kun päivittäin käyn tapaamassa. 

Oman lisänsä tähän rumbaan on tuonut sitten kummallinen niveltulehdus, joka iski Kaijan halvaantuneeseen vasempaan jalkaan. Mitään ulkoista iskua tai vammaa polveen ei tiettävästi ole kohdistunut, mutta se oli kuin ilmapallo, punainen ja pullea; samoin nilkka, joskaan ei yhtä vaikuttavan näköinen kuin polvi. Niihinkin on nyt lääkitys, mikä on selvästi auttanut, mutta tällaisia vastoinkäymisiä Kaijalle on nyt tapahtunut.

Asiaan liittyy hauska ja pikantti yksityiskohta: Kaijan kenties paras ystävä Laila soitteli minulle tällä viikolla, kuten joskus muulloinkin kuulumisia kysellen. Puhelussa Laila sitten lopuksi valitteli, että hänen vasen polvensa on kummallisesti tulehtunut, kipeä ja turvoksissa. Nauroimme yhdessä.  Kun seuraavana päivänä Kaijan nilkkakin oli kipeytynyt, soitin Lailalle ja kysyin, onko vasen nilkkansa kipeänä. Puhelimessa syntyi hetken hiljaisuus, jonka jälkeen Laila huusi. . . 

Hänenkin nilkkansa oli kipeä!

Juuso

23 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne pitkäperjantaina 19.4.2019”

 1. Kiitos, Juuso kirjoituksesta!
  Kaijalle paranemisenergioita lähetin, nythän on liikeellä taas globaalistikin kaikenmoista, joka kehossa aktivoi juttuja ja väsyttää, joten ”hitaalla” käy moni muukin…

  Iloa, Valoa, enkeleitä ja voimia sinulle ja Kaijalle kevääseen!

  Tykkää

 2. Todella toivon, että suunta kääntyy kohti parempaa. Joskus ihmeet löytävät luokse kaiken karmeuden jälkeen.
  Minulla on tunne, että Kaija voimistuu. Unissani olen tuntenut näin.
  Yrittäminen ja urheus, lannistuminen ja väsähtäminenkin. On ollut melkoista lappaa kivihiiltä höyryveturissa. Kyllä siinä on huilitaukoa tarvittu.

  Tykkää

 3. Vastoinkäymiset ja takapakit tuntuvat kurjilta, kun toipuminen on jo edistynyt. Voimia, jaksamista ja uskoa tulevaan ❤
  Joku sanoi parituhatta vuotta sitten, että usko voi siirtää vuoria…
  Kiitos Juuso päivityksestä ja halit Kaijalle!

  Tykkää

 4. Kiitos kuulumisista!
  Oon tallentanu kännykän näytölle linkin tänne. En käy mitenkään säännöllisesti täällä, mulle tulee vaan yhtäkkiä vahva tunne kun pitää kurkata onko mitään uutta, ja sitten oot juuri parin päivän sisällä laittanut kuulumisia. Hyvin hämmentävää, mutta aika ihanaa 🙂
  Kaikkea hyvää teille sinne ❤

  Tykkää

 5. Minua vaivaa maalaukseni, jonka Kaija teki muutama kuukausi ennen sairastumistaan. Taulu on ihanan aniliini ja valkoinen ja antoi minulle monia vastauksia, mutta; Hän maalasi vasempaan yläkulmaan ikkunan ja kysyessäni siitä session aikana, hän kertoi sen olevan kulku tuonpuoleiseen. Ei siinä mitään, mutta kotona huomasin ikkunassa hänen nimikirjaimensa ja sen lisäksi myös oikealla alakulmassa

  Tykkää

 6. Hei. Oletko tutkinut CBD-öljyn mahdollisuuksia epilepsian hoidossa (Google/YouTube: CBD epilepsy)? Mm. Israelissa, Kanadassa ja ainakin osassa USA:n osavaltioista se on virallisen koululääketieteen piirissä. Suomessa öljy – joka olisi paras tähän vaivaan – on kielletty, mutta muussa muodossa joihinkin sairauksiin myös KELA-korvattava. Ehkä öljyä joutuisi keplottelemaan maan ulkopuolelta. Tässä lyhyt video aiheeseen pikaesittelynä:

  —————

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5767492/

  https://nordicoil.fi/wiki/cbd-ja-epilepsia/

  Tykkää

 7. Voimia teille!!! ❤ ❤ ❤

  Jäsenkorjaajana tulee heti mieleen että olisiko tuo vas polven ja nilkan tilanne johtuvainen vasemman SI nivelen lukkotilasta? Tähän törmään enemmän kuin usein. Kun SI nivel ei jousta (joko itse nivelestä tai nivelen ymäröivistä kudoksista) niin vaiva ikään kuin valuu alaspäin. Paljo istuminen/makaaminen aiheuttaa helposti tuon lukkotilan. Paras apu kyseiseen vaivaan on ollut jäsenkorjaus tai kiropraktiikka (tietysti sitten kun tulehdus on laskenut). Toivottavasti helpottaa!

  Tykkää

 8. No huh 💎
  Maailma on nykyään vielä oudompi 🌺🌺🌺🌺🌺🌺
  Kaikella on sittenkin tarkoitus. Niinhän se Kaijakin aina sanoi…

  Voimia

  Tykkää

 9. Maakin routii keväällä; valolämpö kuluttavan, kylmän pimeän jälkeen shokeeraa meitä jokaista tavallaan. Välillä mieli ja keho jarraavat, tekevät temppujaan, jotta olisivat valmiimpia ottamaan vastaan, etenemään, kurottautumaan taas.

  Lepoa, uskoa,
  aurooraisia!

  Tykkää

 10. Kaijalle kovasti rakkautta ja toipumista ❤ Toivotaan, että käänne parempaan tulee pian.

  Hyvää Pääsiäistä!

  Tykkää

 11. Kiitos päivityksistäsi Juuso. Kaijan toipumiseen uskon vahvasti. Alusta asti ollut tunne, että Kaija tulee kokemuksistaan vielä meille kertomaan.
  Tuli mieleeni, että kummalla oli jalka ensin kipeänä Kaijalla vai ystävällä? Josko ystävänkin olisi syytä käydä lääkärissä…..

  Tykkää

 12. Kiitos päivityksestä Juuso. Kaija on mielessä usein täälläkin. Voimia ja rakkautta.❤️

  Tykkää

 13. Kiitos arvokkaasta kuulumisien jakamisesta. Siunausta ja keväistä voimaa jaksamiseenne elämän yllättäessä yhä uudelleen!
  Pieni kertomus ystävättärien saman aikaisesti ilmestyneistä vaivoista muistuttaa, että ”ollaan enkeleitä toisillemme” onkin yllättävän moniulotteinen ilmaisu!

  Tykkää

 14. Aamulla kävin katsomassa onko Kaijan kuulumisia täällä ja päivällä Kimmo vauvaa syöttäessä kysyi olenko Kaijasta kuullut uutta.❤️
  Myötäelämme täältä käsin – kiitos kun päivitit ja voimahalaus sulle Juuso!!!❤️

  Tykkää

 15. Voi paskerin paskeri, kyllä oli köppäsiä uutisia kerrassaan.
  Mitä Kaijan elimistössä tapahtuu, mistä mikäkin johtuu? Varmaan näitä olet itsekkin tuumaillu urakalla..
  Takapakit on varmaan tavanomaisia asioita halvauspotilaille, mutta ne eivät ole häävejä ottaa vastaan juuri kun on alkanut asiat ikäänkuin luistaa..
  Toivotaan ja pyydetään yläilmoista apua. Universaalia rakkautta sinne ihanan Kaijan luokse!!!
  Ja sinulle voimia, voimia ja voimia.

  Tykkää

  1. Mitä voi ihminen sanoa?

   Aina odottaa sinulta uusia uutisia, jos viipyvät, niin samanaikaisesti pelkää pahinta ja toivoen ja rukoillen odottaa huikeita uutisia, jotta voi todistaa maailmalle jotain Kaijan kautta ja avulla. Se on kohtuutonta niin, mutta silti ne huikeat uutisetkin vielä tulevat! Meitä on niin paljon odottamassa niitä ja luomassa ajatuksillamme maailman todellisuutta siihen suuntaan. Yhteinen mieli ja kehomieli tekevät parannustyötään. Tai jotain, mitä ei oikein ymmärrä, mutta jossain sisimmässä tietää mahdolliseksi.

   Kaija tietää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s