Kaijan tilanne tiistaina 19.12.2017

Kaijan tilanne tiistaina 19.12. puolilta päivin:

Kaijan toipuminen on hidastunut Kuopion yliopistosairaalan tehohoidon valvontaosastolla. Hänellä on ollut viikonlopusta saakka lämmönnousua, jonka syystä ei vielä ole tietoa. Hän on sen vuoksi ollut uupunut eikä ole jaksanut juurikaan olla kontaktissa; nukkuu enimmän osan aikaa. Tänään on lisätty tiputukseen toinen antibiootti, kun ensimmäinen ei ole tehonnut.

Kaijan päässä ollut ”antenni” eli pilli, jonka kautta aivokammioon kertyvät kudosnesteet on tähän mennessä poistettu, korvattiin eilen suntti-venttiilillä, joka tasaa aivopaineen vaihtelun automaattisesti. Samalla saatiin päässä oleva reikä suljettua, mikä vähentää tulehdusvaaraa olennaisesti. Ylimääräinen neste johdetaan suntin kautta ihon alle pujotettavaa muoviletkua pitkin vatsaonteloon, ja siitä tulee Kaijan elinikäinen de-luxe -varuste, joka poistetaan vain jos siihen ilmenee erityinen syy.

Vaikka Kaijan taantuminen on ollut pelottavaa seurattavaa, sairaalan väki ei ole huolissaan. Aivoverenvuototoipilailla tällainen on kuulemma enemmän sääntö kuin poikkeus, ja Kaijan elintoiminnot ovat koko ajan olleet vakaat ja säännölliset. Välitöntä hengenvaaraa ei ole ollut enää pitkään aikaan. (Höh – viiteen vuorokauteen!)

Sairaalan henkilökunnan mukaan aivoverenvuodosta toipuminen on niin yksilöllistä, että Kaijan tervehtymisestä on mahdotonta tehdä minkäänlaista ennustetta. Suntin asennuksen yhteydessä oli ainut kerta, kun tulevaisuudesta oli puhetta: päälakiavanteen sulkeminen oli ensimmäinen edellytys Kaijan pääsemiselle pois teho-osastolta joko Kuopion sairaalan vuodeosastolle tai Mikkelin keskussairaalaan. Vuodeosastolle häntä voivat sitten mennä tapaamaan muutkin kuin lähiomaiset, mutta siitä on aikaista vielä puhua. Palaamme siihen tilanteen salliessa.

Mutta nyt joulun alla lienee paikallaan antaa Kaijan levätä ja ottaa oma tilansa haltuun kaikessa rauhassa. Hän sieltä tulee kun on tullakseen ja lähettää viestinsä aikanaan. Minä sen välitän teille näiden hänen kotisivujensa kautta. Säännöllistä blogia en aio ryhtyä pitämään, teen vain päivityksiä, kun asiaa tulee. 

Kiitokset kaikille, jotka olette Kaijaa muistaneet, muistelleet ja rohkaisevaa energiaa hänelle (+ Juulialle ja minulle) lähettäneet. Olemme ottaneet sen kiitollisina vastaan.

Hyvää ja rauhallista joulun odotusta ja sitä itseään kaikille kun aika joutuu!

Juuso

35 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne tiistaina 19.12.2017”

 1. Toivoa, valoa ja rauhaa Jouluunne!
  Kaijalle lämpimiä ajatuksia, voimia paranemiseen❤️
  Toivottelee Marjo ja Tuomo

  Tykkää

 2. Kiitos Juuso! ☀️ Kaija on ihmeellinen nainen💖 Hänen innoittamanaan tein ensimmäisen seinämaalauksen maanantaina. Kaijan 19.2 maalaama sielunmuotokuvani roikkuu siinä vieressä. Saan niistä valtavasti voimaa💖Olen sitä myös lähettänyt kiitollisena päivittäin teille! 💖Rauhallista joulua! Enkelikuiskauksin, Miikku

  Tykkää

 3. Voimia ja jaksamista. Syleilen teitä mielessäni ❤ .
  Koitan tehdä sen mitä kaukaa voi tehdä.
  Kaija teki minuun yllättävän suuren vaikutuksen sielun muotokuvan maalaamis tapahtumassa Joensuussa. Toivottavasti vielä tapaamme.

  Tykkää

 4. Juuso ❤❤❤ terveiset Porlammin suunnalta Pia Leenalta ja Junnulta (jolla huomenna viimeinen työpäivä, sitten eläkkeelle!) Ja Kaijalle ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Tykkää

 5. Hei.. en osaa selittää tarkemmin mutta sairaalassa kuume —merisuola usein auttaa. Sen puutos..😇❤❤❤.

  Tykkää

 6. Voimia,valoa ja joulurauhaa teille kaikille 💓 toivotaan että kaikki kääntyy parhain päin. Paranemisia Kaijalle. Hengessä olen mukana.

  Tykkää

 7. Kiitos päivityksestä Juuso!

  Olette olleet paljon mielessä, myös monen muunkin. Rukouksin ja energialähetyksin teitä lähestyn aina aika ajoin.

  Siunattua joulunaikaa.

  Susan

  Tykkää

 8. Kiitos päivityksestä. Rauhallista joulunaikaa ja paljon voimaa ja parantavia energioita Kaijalle ja koko perheelle ❤

  Tykkää

 9. Suurkiitos sinulle, että haluat ja jaksat päivittää tilanteesta. Kaija on meillä mielessä, rukouksissa ja monissa voima ja energiakanavissa. Kaikkein parasta tähän aikaan ja tilanteeseen, voimia kaikille ❤

  Tykkää

 10. 🌹🌹🌹Parantavaa energiaa Kaijalle, upea voima-nainen❤ ja kaikkea hyvää koko perheelle🌹🌹🌹🌹 Rauhaisaa joulun aikaa💞

  Tykkää

 11. Kiitos Juuso tiedoista! Täällä hengessä mukana ja Kaija ja koko perheenne iltarukouksissamme! ❤
  Kaisa, Antti, Eppu ja Toivo Kuopiosta

  Tykkää

 12. Paljon paranemista Kaijalle, ja rakkautta koko perheelle. 💝 Kaijan viimeinen facebook-päivitys ennen näitä tapahtumia on pysäyttävä ja niin kovin kaunis. Elämä on ihme.
  Paljon rakkautta.

  Tykkää

 13. Kiitos päivityksestä Juuso. Kaija sekä koko perhe on ajatuksissa alati. ❤ Voimia ja uskoa teille kaikille. ❤❤❤
  T. Satu Nasrelarab

  Tykkää

 14. Kiitos tiedosta. Kaija on ollut mielessä jatkuvasti. Voimia, rakkautta teille kaikille. Ja kaikesta huolimatta mahdollisimman hyvää joulua. Luotetaan siihen että Kaijan valtava valo ja elämänilo tuovat hänet takaisin kun on tarpeeksi levännyt. Hänellä on varmasti sitten paljon kerrottavaa. T. Hannele

  Tykkää

 15. Kiitos, että jaksat meidätkin pitää mukana Kaijan tervehtymisessä. Rauhaisaa ja toivorikasta joulunaikaa niin teille Juuso ja Juulia, kuin Kaijallekin. Tuokoon enkelilauma Kaijalle rajattomasti parantavaa energiaa!

  Tykkää

 16. Hengessä mukana ja kiitos päivityksistä! Rauhallista ja luottavaista joulunaikaa koko perheelle!

  Tykkää

 17. Voimia Kaijalle ja Kaijan läheisille. Aivoverenvuodot ovat hyvin yksilöllisiä, mutta sukulaisten ja ystävien tuki auttaa yllättävän paljon.

  T: Itse aivoverenvuodon 2002 saanut

  Tykkää

 18. Kiitos tiedoista, valonenkeleitä polullenne ja kiireetöntä paranemista ja Jouluntaikaa myös. Energia postia tulee intuitiolla aika-ajoin täältä Sippolasta teille kaikille..

  Tykkää

 19. Kiitos Juuso tiedoista!
  Valoa ja voimia teille ja paljon parantavaa energiaa Kaijalle💛
  -Markku

  Tykkää

 20. Kiitos tilanne päivityksistä ja voimia raskaaseen aikaan. Rukoilen Kaijan ja teidän koko perheen puolesta ❤ Toivorikasta joulunaikaa.

  T. Sielunkuu Tiina Pitkänen

  Tykkää

 21. Kiitos Juuso päivityksestä. Kaija on paljon mielessä. Voimia ja halauksia, lepoa, lämpöä ja kaikkea valoisaa joulunaikaan teille kaikille. Aune ja Olli Kristiinankaupungista

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s