Kaijan tilanne perjantaina 12.1.2018

Tänään tuli kuluneeksi tasan kuukausi Kaijan aivoverenvuodosta, ja sen kunniaksi hän muutti lähemmäs kotia, Mikkelin keskussairaalaan. Kuumeoireilut ovat kadonneet, ja Kaija syö suurimman osan ravinnostaan jo suun kautta joten nenä-mahaletkukin on voitu ottaa pois. Kaija siis on käytännössä jo letkuton nainen. Vain yksi kanyyli on kämmenselässä siltä varalta että tiputusta jostain syystä vielä lähiaikoina tarvitaan.

Mieliala oli hyvä, ja Kaija jaksoi jo seurustella useita tunteja pyörätuolissa istuen. Seurustelu tosin on sanatonta: katseita, hymyjä, pään nyökytyksiä ja pudistuksia sekä käden puristuksia. Ja eräälle valitulle pusuja – ne ovat aivan yhtä ihanan tuntuisia kuin ennenkin!

Soitin tänään Kaijalle musiikkia tabletilta. Hän keskittyi siihen niin, että muu maailma sulkeutui täysin ulkopuolelle. Ei ihme, että kaikki parantajat poppamiehistä lääketieteen professoreihin uskovat musiikin terapeuttiseen vaikutukseen ihmisen aivoissa.

Oikeaa jalkaansa Kaija pyörittelee, veivaa ja nostelee mutta vasen on aika kuollut. Se ei juuri liiku; vasta jalkapohjasta kutittelemalla syntyi pieni säpsähdys. Kaija on – tai ainakin oli – vasenkätinen. Myös käsistä vasen on nyt heikompi, oikealla Kaija tarttuu niin kovasti, että hoitaja ei ollut päästä tänään lähtemään kotiinsa työajan loppuessa.

Varsinaisen kuntoutuksen on tarkoitus alkaa ensi viikolla. Maanantaina on osastokokous, jossa suunnitellaan ja koordinoidaan Kaijan kuntoutusohjelma; kutsuivat minut siihen mukaan, joten maanantaina tiedämme enemmän tulevien viikkojen ohjelmasta.

Olen ymmärtänyt, että teistä monen tekisi jo mieli päästä tapaamaan Kaijaa, mutta saatte vielä odottaa, jotta hän pystyy itse ilmaisemaan toiveensa vieraista. Oli myös aika yllättävää, että lähisairaalassamme tiedettiin Kaijan työn luonteesta ja oltiin hiukan huolissaan mahdollisesta yleisöryntäyksestä. Niinpä minä ilmoitin toimivani ovimiehenä ja kerron osastolle sovittujen kävijöiden nimet, toistaiseksi vain lähisukulaisten ja Kaijan lähimpien ystävien.

Kärsivällisyyttä tässä tarvitaan. Eteneminen tapahtuu pienin askelin sitä mukaa kun Kaija saa vahingoittuneet aivosolunsa korvattua viereisillä. Antakaamme hänen levätä rauhassa ja keskittyä voimia vaativaan kuntoutukseensa. Sitä varten voi ja saa edelleen lähettää hänelle voimia, lämpöä ja energiaa.

Kiitos!

Juuso

38 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne perjantaina 12.1.2018”

 1. ♥️ kaikkea hyvää Kaijalle ja kiitos kuulumisista. Ihana kun jaksat kirjoittaa, ei odotella että jaksat vastailla! Kaikki menee Kaijan korkeimman parhaaksi, ihana kun olet tukena 🕊 T. Virpi

  Tykkää

 2. Ihana uutinen,että Kaija on päässyt Mikkeliin! Jalkojen kutittelulla ja silittelyllä auttaa myös kaikkien kehojen kanavien uudelleen tasapainottamista. Musiikkia varmasti voi soittaa liiaksi.. 😀 Iloisia terveisiä Kaijalle! Energiabuusteja teille kaikille! Kiitos, kun kirjoitat tilanneraportteja tänne!

  Tykkää

 3. Voimia Kaijalle ja tsemppiä kuntoutukseen. Toivottavasti se tapahtuu joka päivä ja kunnolla. Että ne aivosolut saisivat riittävästi töitä. Onneksi me vasenkätiset osaamme/opimme käyttämään hyvin myös oikeaa. Kannusta häntä, vaikka ei välillä haluaisikaan ehkä tehdä sitä. Kipuakin nimittäin tulee kuntoutuksen yhteydessä. Tällaiset terveiseni hänelle. Tsemppiä, tsemppiä❤️

  Tykkää

 4. Juuso kiitos Kaijan kuulumisista! Vaikka huoli on hirviä, myös usko Kaijan kuntoutumiseen on vahva. Ihania uutisia! Mut muistathan Juuso siekin huolehtia myös ittestäis, ettet uuvu ♥️ Siten Kaijakin saa parhaan mahdollisen tuen. Me kaikki täällä ”taustalla” toivotamme voimia ja valoa, positiivista energiaa ja enkeleitä joka ikiseen päiväänne! Olette ajatuksissamme! Lämpimät terveiset teille ja läheisillenne.

  Tykkää

 5. Kiitos Juuso positiivisista kuulumisista,kerroin aiemmin samanlaisesta tapauksesta joka sattui meille 15.6.2017 torstaina,loistavalla kuntoutusohjelmalla vaimoni kuntoutus on edennyt ensin ylös nousuna ja muutamista askelista rauhalliseen kävelyyn sauvoilla,puhekin on ruvennut sujumaan ja muisti paranemaan,tämä tulee olemaan pitkä prosessi elämässä,hienoa kun kerrot kuulumisia Kaijan edistymisestä koska tämä on meillekin tärkeä asia,toivotamme teille jaksamisia ja sylin täydeltä tsemppiä T.Siiri ja Arto Raumalta!

  Tykkää

 6. Kiitos kuulumisista. Edelleen Kaijalle kaikki se tuki ja apu, mitä hän tarvitsee.
  Perheelle voimia. ❤

  Tykkää

 7. Eräs ystäväni sai aivoverenvuodon ja se vaikutti erityisesti puhekeskukseen. Henkilö sai puhekykynsä takaisin seuraavalla keinolla: puoliso lauloi hänelle yksinkertaisia lastenlauluja ja samalla silitti hänen poskeaan. Sehän tiedetään, että laulu / musiikki ja puhe sijaitsevat eri osissa aiovoja. Posken silittely vaikutti puhumisen motoriikasta vastaavaan hermoston osaan ja siis aivoihin. Vähitellen sairastunut puoliso alkoi laulaa helppoja lastenlauluja mukana. Kuntoutuminen jatkui karaoken keinoin, vaikkei hän ollut koskaan ennen innostunut laulamisesta. Nyt puhe sujuu. Henkilö on kiittänyt laulun voimaa kuntoutumisensa tukena. Kun Kaija jaksaa, niin laulamaan vaan! Kaikkea Hyvää teille ja paranemisen Valoa!

  Tykkää

  1. Juuri viime päivinä olen itse miettinyt musiikin merkitystä. Miten se nostattaa, parantaa, elävöittää. Tuo silittämisen ja laulamisen yhteiskeino kuulosti, ja oikein tuntui, oikealta. Pieniä juttuja, joilla voi olla ratkaiseva merkitys. Ja vaikket Juuso olisi laulumiehiä( en siis tiedä), niin äänellään se harakkakin laulaa ;). Ja sitähän voi tehdä moni muukin! Lapista luminen tervehdyspelmahdus!

   Tykkää

 8. Ihanaa kuultavaa Kaijasta! Nyt moni asia helpottuu ja toipuminen pääsee kunnolla eteenpäin. Valitettavasti tiedän, että puheterapiatilanne Mikkelissä on katastrofaalisen huono. Otathan yhteyttä, jos tuntuu tarpeelliselta Juuso! Energiaa sinne pilvin pimein!

  Tykkää

 9. Kuvittelisin, että Kaijan tilannetta seuraa moni, joka ei ”uskalla” laittaa kommenttia, koska ei kuulu lähipiiriin, mutta sydämestään toivoo Kaijan toipumista. Niin minäkin. Kaija ja sinä Juusokin olette voimaannuttaneet monia ihmisiä omalla elämisen mallillanne ja toiminnallanne. ”Enkeleitä ja pikkupiruja” oli se jonka ansiosta kuulin/luin/näin eka kerran Kaijasta. Myöhemmin hän on omalla rohkeudellaan ja avoimuudellaan antamut toivoa meille ei-niin-rohkeille.
  Ja toivoa on toipumisesta! Läheiseni sai vakavan aivovamman työtapaturman seurauksena, mutta on eri terapioiden avulla toipunut käsittämättömän hyvin. Joskus niitä pitää vaan vaatia sinnikkäästi. Kaikkea hyvää teille 💕
  Ps. Kaijan taiteessa on se jokin, miten minäkin näen ja hahmotan maailmaa

  Tykkää

 10. Muistattehan, että kaikki tämä rakkaus ja myötätunto, joka tulee näkyväksi on vain nuppineulan kokoinen jäävuoren huippu. Kaija ja Juuso – olette vaikuttaneet niin monen lapsen ja nuoren (kokonaisten perheiden) elämään positiivisella tavalla, että tämä kiitollisuuden ja rakkauden virta suuntaanne lienee lähes loppumaton.
  Voimaa, rakkautta ja lempeyttä osaksenne. Meitä entisiä oppilaitanne ei ole ihan vähän:).

  Tykkää

 11. Olipa mukava lukea hyviä uutisia. Voisit Juuso koota näistä päivityksistä kirjan. Sitten joskus.

  Tykkää

 12. Paljon Voimia ja parannusta Kaijalle täältä Somalta🌈
  💛Oululaiselta Intuitiiviselta maalarilta💙Toipumismatkaan Läsnäolon Voimaa, Intoa, Joka Soluusi Rafaelin parannuskipinöitä💚😇

  Tykkää

 13. Kyllä tämä vielä iloksi muuttuu. Lämmin halaus Kaijalle 💓 olette ajatuksissani! Lähettelen energiaa!

  Tykkää

 14. Juuso….ihana kuulla että Kaija on päässyt Mikkeliin vihdoinkin….lyheni teilläkin matka huomattavasti….olen ensi viikon itsekin Mikkelissä ja meillä Ilolalaisilla ois koko teidän perheelle jotain….sopisko tapaaminen vaikka vain pikaisesti torstaina/perjantaina? Keskiviikkona oon kyl aamust pojan kanssa Mikkelin sairaalas…Taiston siis

  Tykkää

 15. ”Niin kaunis on hiljaisuus…”, laulussa kerrotaan.
  Kiitos ihanista kirjoituksista.
  Monta lämpöistä ajatusta ja soitantaa sinne jonnekin on lähetetty.
  Olette tärkeitä.

  Tykkää

 16. Ompa hyviä uutisia: Kaija on jo lähempänä kotia ja toipuminen oikeassa suunnassa. Energiaa Kaijalle ja koko poppoolle!

  Tykkää

 17. Hei Juuso!
  Kiitos näistä päivityksistä! Ihanaa kuulla hyviä uutisia. Valoa ja siunausta koko perheelle edelleen!

  Tykkää

 18. Hyvä kuulla Kaijan toipumisen edistymisestä ja kiitos hyvinkin kuvailevasta kirjoituksestasi. Musiikki, ilo ja toivo – nuo ihanat taivaan lahjat antavat tarvittavaa edellytystä ja rakennusmateriaalia kuntoutukseen. Pyydän osaltani paljon vahvoja valon enkeleitä lähettämään parantavaa voimaa Kaijalle ❤️❤️❤️ Jaksamista teille kaikille ❤️❤️❤️

  Tykkää

 19. Iiiiiiihania uutisia Kaijan paranemisesta. Kiitos 💚 Voimia valoa enkeleita joka ikiseen paivaan 💚

  Tykkää

 20. Kiitos Juuso!
  Onpa hyvä kuulla että toipuminen edistyy ja Kaija pääsi jo lähemmäs kotia hoitoon ja kuntoutumaan.
  Meiltä kaikilta lämpimiä terveisiä, halauksia, rakkautta ja voimia olemiseen.

  Riku&Jaanika

  Tykkää

 21. Kiitos taas Juuso tiedoista!
  Lisää voimaa,valoa ja jaksamista teille kaikille 💛
  -Markku,Emma ja tytöt

  Tykkää

 22. Kiitos Juuso päivityksistäsi Kaijan tilanteesta, jota mielessäni seuraan syystä, että Kaijan ja Sinun tilanteesi puhuttelee minua.Puh.keskustelussani kanssasi kerroit toiveesta, että Kaija pääsisi lähemmäksi kotia, ja niin vain asiat menevät eteenpäin.Tuntuu hyvältä, että Kaija on kontaktissa -ilmein, elein…Nonverbaalinen kommunikaatio koskettaa usein syvemmin ja rehellisemmin kuin sanat -tällee mie mietin.Kiitos teistä, Kaija ja Juuso!

  Tykkää

 23. Oikein paljon Kaikkea Hyvää teille !
  Toivotaan lempeää toipumista Kaijalle kaikessa rauhassa !

  Tykkää

 24. Hienoa todellakin kuulla toipumisen etenemisestä ja pääsystä lähemmäksi perhettä joka varmasti tuo iloa ja auttaa uudessa tilanteessa. Paljon voimia – teille koko perheelle ja positiivisen paranemisen energiaa.

  Tykkää

 25. Kiitos Juuso näistä päivityksistä, on tosi hienoa ja huojentavaa saada kauttasi seurata Kaijan tilannetta. Ja voi miten hienoa kuulla, että Kaija on päässyt Kuopiosta Mikkeliin ja tila kohenee! Kerrothan hänelle paljon rakkaita terveisiä, ja että hän koko ajan meidän kaikkien vanhojen kurssikavereidensa ajatuksissa!
  Oma anoppini sai parikymmentä vuotta sitten aivoinfarktin, jossa vasen puoli halvaantui täysin. Lääkärien pessimistisistä ennusteista huolimatta toipui hyvällä fysioterapialla tosi hienosti. Sen jälkeen olen saanut seurata lähipiirissä useitakin menestyksekkäitä kuntoutuksia. Pitkä tiehän siinä on edessä, ja kärsivällisyyttä kysytään, kuten totesit. Mutta onneksi ihana Kaija jos kuka on sinnikäs taistelija, haltijasotureiden sukua!
  Valoa ja voimia teille kaikille!!!
  Halauksin
  Saara C.

  Liked by 1 henkilö

 26. Mahtavaa kuulla että Kaija on päässyt lähemmäksi kotia ja kuntoutuminen edistyy. Valoa ja voimia teille jatkossakin 💗

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s