Kaijan tilanne keskiviikkoiltana 17.1.2018

Kaijan seikkailut suomalaisen terveydenhuollon ihmeellisessä maailmassa jatkuvat. Vai mahtavatko Kaijan seikkailut olla ihmeellisiä ennemminkin kuin terveydenhuolto? Tänään iltapäivällä sain omituisen puhelun yhdeltä Kaijaa hoitavalta lääkäriltä. Potilas oli kuulemma ollut koko päivän hyvin väsynyt eikä ollut jaksanut olla hereillä kuin lyhyitä hetkiä kerrallaan eikä ollut suostunut nielemään mitään. Ei edes lääkkeitään, noita sairaalan pyhiä eväitä.

Niinpä hoitohenkilökunta sukupuolesta riippumatta veti hameet korviinsa, pani lääkkeet tippumaan suoneen ja vei Kaijan aivokuvaukseen, jonka tulokset raportoitiin minulle: Kaijalla todettiin vasemmassa otsalohkossa vähäinen verenvuoto, joka selitti täysin hänen väsymyksensä ja vetämättömyytensä. Ei tarvinnut olla huolissaan, näissä tapauksissa tällaista kuulemma tapahtuu hyvin usein.

Kaijan ollessa kuvauksissaan yksi hänen parhaista ystävistään tuli sairaalaan. Ensin Kaija oli uupunut kuvausreissunsa jälkeen, mutta kun oli hetken levännyt ja huomasi Lailan vierellään, oli hymyillyt ja alkanut seurustella niillä keinoin, jotka hänellä tällä hetkellä on käytössään. Naisilla oli ollut rattoisa iltapuhde, ja Kaija oli ollut iloinen, aktiivisesti kontaktissa eikä vähääkään vetämättömissä.

Näiden ristriitaisten uutisten siivittämänä menin minäkin illalla Kaijan luo. Hän nukkui sikeästi kun tulin. Järjestelin hänen tablettiaan saadakseni kuulokkeet latautumaan ja musiikkivalmiuden kuntoon kun Kaija heräsi. Pussailtiin pitkään ja hartaasti. Kaija viestitti, että haluaa vaihtaa asentoaan, hänet oli tyynyillä tuettu kylkiasentoon. Käänsin hänet selälleen, ja siihen hän oli tyytyväinen. Kuten tavallista, hänen oikea jalkansa leikki taas levotonta jalkaa mutta siinä sängyn vieressä syrjäsilmällä huomasin, että kuukauden velttona ollut vasen jalkakin liikkui. Luulin ensin että liike syntyy aktiivisesta oikeasta, mutta pian huomasin vasemman polven liikkuvan sivulta toiselle. Ihan itsestään. Mainitsin siitä Kaijalle ja siitäkös jumppa syntyi! Voitonriemuinen ilme naamallaan hän alkoi heiluttaa vasenta jalkaansa puolelta toiselle ja säesti potkimalla oikeaa vuoroin suoraan ja koukkuun.

Kaijalla oli sydänanturi kiinni rinnassaan ja tietysti tuo jumppa alkoi nostaa pulssia. Kun tiheys ylitti 97, kone alkoi piipata sängyn päädyssä. Koetin rauhoittaa Kaijaa, että kohta tänne tulee joku hoitaja jos vielä jatkat. Kaija huilasi hetken, joi halukkaasti pillin kautta vettä ja jatkoi riemukasta jumppaansa. Pulssi kohosi toiselle sadalle, hiki otsalle, ja tuli hoitaja vauhdilla ovesta. Ja oli ihmeissään. Ei ollut hänkään nähnyt vasemman jalan liikkuvan. Kaija näytti voitonriemuiselta. Hoitajat tekivät iltatoimet, ja Kaija vaipui rauhalliseen uneen. Työnsin kuulokkeet korviinsa. Ja annoin hyvän yön pusun.

Kotimatkalla mietin, miten saisin tuon katastrofiuskovaisen hoitohenkilökunnan ymmärtämään, että ei Kaijan jokaiseen aktiivisuusmuutokseen tarvitse välittömästi reagoida eikä löytää myöskään lääketieteellistä selitystä. Jos vaikka vain rauhallisesti seurattaisiin ja katseltaisiin esim. vuorokauden ajan.

En tiedä. Aika korkea on kynnys tällä kompetenssilla lähteä heitä neuvomaankaan.

Juuso

29 vastausta artikkeliin “Kaijan tilanne keskiviikkoiltana 17.1.2018”

 1. Kiitos Juuso päivityksistä😊 Sinulla ja Kaijalla on jotenkin samanlainen tapa kirjoittaa- mukaan mahtuu aina jotain huumorinpilkettä❤️ vaikka tilanne olisi raskas. Voimia ja paljon rakkautta koko perheelle ❤️❤️❤️

  Tykkää

 2. Kiitos Juuso tervehtymisterveisistä ja kirjoituksesta! Uskoa, Toivoa ja Rakkautta toipumiseen Kaijalle! 😇Voimia myös Teille kaikille muille, läheisille, ystäville – kaikille, jotka apujoukoissa nyt toimitte. Rakkaudella ja taiteella on ihmeitä tekevä voima – ikuisesti! 💖 T: Anne Maria P.

  Tykkää

 3. Paras syntymäpäivälahja 17.01. Kiitos Kiitos Kiitos. Olen vain kerran tavannut Kaijan, mutta jotenkin hän tuntuu niin läheiseltä. Valoa ja voimaa teille!

  Tykkää

 4. Kaija ollut kovasti lähipäivinä mielessä. Tsemppiä ja paranemista! Henkimaailman auttajat hommiin nyt hus! ❤💫

  Tykkää

 5. Kaija Keijunen, sielun sisko, lähdeihminen.
  Pysymme valossa. luottamuksessa, elämänvirran parantavassa elinvoimassa, joka avaa kanavia, vahvistaa soluja…Elinvoima virtaa välillämme rukouksen, avoimen sydämen ja rakkauden kautta. Virtaamme Kaija kanssasi luomakunnan uudistavaa voimaa.
  Kaijan enkelitaulu on hoitotilassani, Valon tila. Joka aamu enkeli nyökkää ” me enkelit olemme parvena hänen ympärillään, kuin myös Juuson, lasten, lääkärin, hoitajien , olkaa turvallisella mielellä…”

  Tahdomme välittää Kaijalle ja teille kaikille Valon ajatukset, Alin , Ahola valon yhteisöltä.
  Olet sydämessä.
  Sinikka Haapanen – Helsinki – Risto Suvanto – Hämeenlinna –

  Tykkää

 6. Voi, miten on kiva saada hyviä uutisia.
  Kaijalla on sisu tallella.❤
  Monta lämpöistä ajatusta taas eteenpäin teille kaikille 🙂
  Mukavaa nyt, kun on lyhyempi matka katsomaan.
  Anne

  Tykkää

 7. Lämpimät terveiseni Kaijalle ja sinulle Juuso sydämelliset kiitokset näistä päivityksistä. Voimia ja kärsivällisyyttä teille kaikille.

  Tykkää

 8. Tsemppiä Kaija 💜ja luottamusta omiin vaistoihin Juuso👍. Hyvä toisaalta että tutkivat ja ottavat tilanteen tosissaan, toisaalta toi asia on just noin niinkuin kirjoitat. Ihan jokaisesta oireesta ei ehkä pitäisi muuttaa lääkitystä. Kummallistahan tämä sivusta kommentointikin on, mutta maalaisjärki kunniaan. Toivotaan herkkyyttä ja viisautta hoitohenkilökunnalle. Hengessä mukana, erika

  Tykkää

 9. Seuraan minäkin koko ajan mielenkiinnolla Kaijan kuntoutumismatkaa. Hienoa, että toinenkin jalka alkaa pelittää. Pidetään kaikki omilla tavoillamme Kaijasta huolta, niin hoitohenkilökunta, ystävät ja omaiset, eiköhän siitä synny paras soppa! 😉

  Tykkää

 10. Tänään lauantaiaamuna sain vahvan tuntemuksen Kaijasta ja oli tultava lukemaan kuulumiset, olen hyvin onnellinen hänen jalkajumpasta.
  Lähetän tänäänkin hänelle voimaannuttavia energioita ja voimia myös teille omaisille.
  Rakkaudella Soili ja Jorma.

  Tykkää

 11. Kiitos Juuso kuulumisista ja isosti voimia myös sinulle:) Olen ollut Kaijaan yhteydessä näillä toisilla taajuuksilla ja aina saan yhteyden iloisen ihanaan Kaijaan, ikään kuin kaikki olisi hyvin:) Kaija on niin täynnä iloa, että sieluni silmissä näen hänen jalka- ja muut jumpat todella hauskana juttuna. Luulen ymmärtäväni sinun tuntemuksia sairaalan toiminnoista suhteessa Kaijan tilaan. Kaikella on aikansa ja asiat etenevät niin kuin on tarkoitus ja uskon, että Kaija tietää sen. Paljon Rakkautta ja isoja haleja molemmille, Seija:)

  Tykkää

 12. sain oskarilta tämän osotteen. lähetän paljon rakkauden täytteisiä terveisiä kaijalle ja sinulle juuso. olette usein ajatuksissani. viisas mummoni sanoi ”vähän päivässä on paljon viikossa”. jaksamista teille kaikille.

  Tykkää

 13. Hirmuisen ihana Juuso, kun jaksat raportoida Kaijan kuulumisia. Näin tuntuu, että yhteys Kaijaan säilyy. Voimia ja energioita sinne teille kaikille<3

  Liked by 1 henkilö

 14. 👍luo uskoa ja lisää toivoa💛
  Voimia ja Valoa ja paljon parantavaa energiaa💛
  Markku ja Emma ja tytöt

  Tykkää

 15. Mahtavaa. Iloa.Uskoa. Kaijassa on niiiin potkua 😉 Halaus teille ❤
  Kati ja Petsku

  Tykkää

 16. Hienoa että Kaijassa on potkua…
  Mutta Juuso, eikö ole parempi, että tutkitaan herkästi kuin, ettei ajoissa löydetä jokin hoitoa vaativa komplikaatio?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s